26.03.2014, 10:12 | Af: Administrator

Ung ulv fik debut for futurelandsholdet

Mads Olsen med nummer 12 på brystet spillede tirsdag eftermiddag sin første kamp i rødt og hvidt, da det danske futurelandshold tog imod Belgien.

Det danske futurelandshold er for tiden samlet i Tårnby ved København, hvor blandt andet to venskabskampe mod det belgiske U16-futurelandshold er på programmet.

Den første kamp blev spillet tirsdag eftermiddag, og i startopstillingen havde landstræner Per Holm blandt andre fundet plads til FCM-talentet Mads Olsen.

Dermed kunne midtbanetalentet, som til daglig er en del af FC Midtjyllands U17-trup, glæde sig over at få debut i den rød-hvide trøje. Mads Olsen fik de første 49 minutter på banen og kom atter i spil efter 72 minutters spil. 

Begge hold lagde godt fra start med flot teknisk spil og fine chancer til følge. Belgierne var dog skarpest i afslutningerne og kom allerede efter fem minutter foran 1-0 på et hovedstødsmål. Danskerne lod sig ikke slå ud og fortsatte det fine spil. Desværre fik belgierne efter et kvarters spil tildelt et straffespark, som de sikkert omsatte til en føring på 2-0.

De danske drenge formåede dog på imponerende vis at ryste chokstarten af sig og fik midtvejs i første halvleg reduceret til 1-2. Fikst dansk kombinationsspil i venstresiden førte til et fladt indlæg, som Anders Dreyer sikkert kunne sætte i kassen. Flere scoringer blev det ikke til i 1. halvleg.

I 2. halvleg var det Danmarks tur til at komme godt fra start, da Lukas Engel efter få minutters spil bragte balance i regnskabet med et fremragende skud fra kanten af belgiernes målfelt. Glæden varede imidlertid kort, idet belgierne ikke længe efter atter kom foran. Herefter sad Belgien på det meste af spillet resten af kampen, uden det dog kastede yderligere scoringer af sig.

Danmark måtte derfor forlade banen med et nederlag på 3-2 efter en ellers medrivende og velspillet kamp. De danske drenge kunne dog glæde sig over, at de havde spillet lige op med et af Europas mest talentfulde ungdomslandshold. Landstræner Per Holm var da også positiv efter kampen.

- Jeg er tilfreds med de enkeltes præstationer, og relationelt kunne vi i dag se, hvordan vi kan bruge og udnytte hinanden i kombinationsspillet. Vi ser frem til en ny og spændende kamp på torsdag, for i dag så vi, at det er to hold, som står rigtig godt til hinanden i forhold til de parametre, som vi gerne vil måle spillerne på, sagde Per Holm efter kampen til dbu.dk.

Mads Olsen og resten af de danske talenter kan se frem til nye landskampsminutter allerede på torsdag klokken 11.00, når futurelandsholdet spiller endnu en venskabskamp imod de stærke belgiere.

Se de danske mål fra kampen på ungdomslandsholdenes facebookside her.