20.04.2014, 20:20 | Af: Administrator

Ærgerligt exit mod Inter

Et tvivlsomt straffespark afgjorde semifinalen til Inters fordel, og derfor spiller FCM-talenterne mandag bronzekamp mod Basel.

Der var stor diskussion, da afgørelsen i semifinalen mellem Inter og FC Midtjylland i dag fandt sted. For ti minutter inde i anden halvleg pegede kampens dommer på straffesparksplettet efter en episode, hvor hun vurderede, at der var hånd på bolden.

FC Midtjyllands Jeppe Solgaard forsøgte at dække af for et italiensk indlæg i feltet, og det lykkedes også for den danske forsvarsspiller, som fik sendt bolden til hjørne. Og hjørnespark pegede kampens linjedommer, som stod placeret lige ud for situationen, da også på, men kampens dommer overrulede og pegede i stedet på 11-meterpletten.

Den chance udnyttede det italienske storhold og bragte sig på 1-0 med 20 minutter igen.

Føringsmålet til Inter var en bitter pille at sluge for de danske talenter, der især i kampens første 20 minutter var det mest dominerende mandskab på banen. FCM-talenterne fik lagt italienerne under et massivt pres, hvilket resulterede flere fine danske muligheder, men kynismen udeblev, og i halvlegens slutning kom italienerne bedre med i kampen.

- Vi havde snakket om, at vi skulle være opmærksomme på Inters omstilllinger, og dem får vi lukket godt ned for i de første 20 minutter. Men Inter er et hold, som du ikke kan holde helt væk, og i de sidste ti minutter af første halvleg får de nogle omstillinger og kommer bedre med i kampen, siger Kenneth Andersen.

FCM-dominansen blev tydeligst illustreret ved, at italienerne ændrede deres 3 mandsmidtbane fra at have to offensive midtbanespillere til at gå ned og spille med to defensive for at modstå det midtjyske pres.

Og det lykkedes altså for de fysisk stærke italienere at modstå det danske pres. Og selv om de unge ulve efter føringsmålet pressede på for en udligning og også fik skabte et par gode muligheder, så måtte de gå målløse fra banen, på trods af at skudstatistikken viste 11-2 til FC Midtjylland.

Dermed kunne Inter juble over en finaleplads, mens FC Midtjylland mandag klokken 18.00 spiller bronzekamp mod Basel, som holdet spillede 0-0 mod det indledende puljespil. Og sammen med netop Basel er FC Midtjylland faktisk det eneste hold, som har hele syv spillere fra årgang 97 med i turneringen, hvor spillerne ellers primært består af 96'ere.

Selv om det ikke blev til en finaleplads i den stærkt besatte Torneo Bellinzona i Schweiz, så har den internationale turneringen alligevel givet svar på nogle spørgsmål.

- Noget af det, vi havde talt om hjemmefra, var, at turneringen skulle vise, om vi havde kynisme nok i begge ender af banen i forhold til at skabe et resultat. Og der må vi sige, at kynismen i vores forsvarsspil har været god. Vi har kun givet et mål væk i turneringen, og det har været på straffespark, berettet Kenneth Andersen.

Til gengæld har de unge ulve også kun selv formået at score et mål i turneringen.

- I alle fire kampe er vi kommet frem til muligheder, og vi skulle have scoret nogle flere mål på de chancer, vi har skabt i turneringen, konstaterer Kenneth Andersen.

Inter U18 - FC Midtjylland U18 1-0 (0-0)
1-0 Inter 40'

Start-11:  Rasmus Bach - Alexander Munksgaard, Malte Kiilerich Hansen, Kristian Dirks Riis, Jeppe Solgaard - Rasmus Lauritsen, Gloire Rutikanga (Mikkel Duelund 45'), Jonas Gemmer - David Akintola, Razak Adebayo Odeyemi, Sigurd Schøndorf (Rasmus Nicolaisen 50')

Foto: Jacob Poul Skoubo