09.04.2014, 09:00 | Af: Administrator

Akademiet drager på Europa-tour

Talenterne skal prøve kræfter med nogle af Europas bedste fodboldspillere, når de deltager i to stærke internationale turneringer i Italien og en Schweiz.

FC Midtjyllands fodboldakademi har tradition for at deltage i internationale turneringer, og i de seneste år har talenterne prøvet kræfter med nogle af Italiens bedste hold. Og igen i år går turen til Støvlelandet, hvor der venter to internationale turneringen, ligesom der venter en i Schweiz.

- For at kunne uddanne spillere på højeste niveau, er det vigtigt, at de bliver matchet, hvor der er maksimal pres på. Det gør de, når de skal præstere i internationale turneringer. Herhjemme er succeskriteriet at udvikle spillerne, mens succeskriteriet i turneringerne er at vinde, siger Svend Graversen, der er træner for FC Midtjyllands U17-hold.

- Vi lever af at udvikle og sælge spillere, og der har tidligere været stor interesse for vores spillere, efter at vi har deltaget i udenlandske turneringer, siger U17-træneren og henviser til Simon Kjær, Sune Kiilerich, Joachim Andersen og Asger Sørensen, som eksempler på spillerne, der er blevet opdaget i stærke ungdomsturneringer.

Det er et mangeårigt samarbejde med italienske Marino Santi, der tidligere har arbejdet som scout for italienske klubber som Juventus, Padova og Verona, som har gjort det muligt for FC Midtjylland at deltage i de stærkt besatte turneringer.

Potentielt vinderhold
Den første opgave bliver den internationale U18-turnering i Bellinzona i Schweiz, som er en turnering, hvor man kun kan stille op én gang - medmindre man går hele vejen og vinder. I så fald er man inviteret igen året efter. Da det er en U18-turnering er det andenårs U17-spillere og førsteårs U19-spillere, som stiller op for FC Midtjylland.

- Årsagen, til at vi vælger at være med i den turnering i år, er, at vi føler, at vi har et potentielt vinderhold. Vi har to stærke årgange, som kan danne et stærkt U18-hold, siger Svend Graversen.

For U17-truppen går turen i slutningen af april til Italien, hvor de deltager i den stærkt besatte turnering i Gradisca tæt ved den slovenske grænse. Her venter der hold fra hele verden.

Midtjyderne er kommet i dødens pulje, hvor der venter opgør mod Hellas Verona, Napoli og Etoile Lusitana fra Senegal, der blev nummer to sidste år, og som er Chelsea-manager José Mourinhos fodboldakademi i det afrikanske land.

- Vi er stolte over at være kommet med i turneringen, og det bliver tre fantastiske kampe, hvor vi skal præstere vores ypperste for at være med og gå videre. Vi vil rigtig gerne videre, men det er gode hold, vi er oppe mod, siger Svend Graversen.

Fremtidens ulve til Syditalien
Også ulvenes næste kuld skal i kamp i Italien. FC Midtjylland deltager nemlig også i U16-turneringen i Matera i Syditalien, og her er det de yngste fra den nuværende U17-trup samt U15-spillere, som i næste sæson begynder på Akademiet, der deltager.

- Vi glæder os til at sætte det hold sammen, som vi skal spille med i næste sæson, forklarer Svend Graversen, der kan se frem til en hård matchning af de unge talenter, som skal op mod Juventus, et område hold fra Schweiz og et udvalgt hold fra Syditalien.

For at komme af sted har spillerne haft en egenbetaling, som er valgt i samråd med forældrene. Derudover er der privatpersoner, som har smidt penge i turen, ligesom der er en række sponsorer, som har gjort det muligt for talenterne at komme af sted. Se rejsesponsorerne her.

U18-turnereing i Bellinzona (15. til den 22. april)
Læs mere om turneringen her

U17 turnering i Gradisca (24. til den 30. april)
Læs mere om turneringen her

U16 turnering i Matera (2. til den 9. juni)
Læs mere om turneringen her

Foto: Jacob Poul Skoubo