26.04.2014, 14:38 | Af: Administrator

Akademiet ekspederede Napoli ud

FCM U17 står med gode chancer for at gå videre fra puljespillet ved Trofeo Nereo Rocco, efter det lørdag blev til en 4-2 sejr over syditalienerne

Ulvene fik en drømmestart mod det italienske storhold, da Kristian Dirks Riis allerede efter fire minutter kom løbende og i høj fart pandede et frispark i nettet - den bedst tænkelige revanche for midterforsvareren, der brændte et straffespark i fredagens åbningskamp mod Etoile Lusitana.

Efter 19 minutter øgede Duelund føringen på et straffespark, efter at dommeren vurderede at en Napoli-spiller havde brugt hånden til at stoppe en bold i dybden til Erik Braun.

Det var også stillingen efter en halvleg, som trænerstaben kun kunne være stolte af. FCM U17 spillede klogt og omhyggeligt, og føringen var helt fortjent.

Ud som lyn og torden
I pausen talte Svend Graversen om vigtigheden af at få lukket opgøret, og det fik prompte spillerne til at gå ud og snøre sækken til med to flotte scoringer. Nogle gange er det let at være træner.

3-0 målet kom efter et Napoli-boldtab midt på banen, der efter et hurtigt FCM-opspil endte med at Simon Sterring sparkede bolden i kassen.

4-0 målet var ubetinget kampens flotteste, og involverede næsten hele FCM-holdet. Et angreb blev startet nede fra eget felt, og med kvikke kombinationer blev bolden ført op gennem Napolis kæder, for til sidst at blive afsluttet med tre pasninger inde i selve feltet. "NK" (billedet) sendte bolden det sidste stykke ind over stregen.

Kort efter lignede det i den grad at Duelund blev bremset med ulovlige midler i Napoli-feltet, men dommerens fløjte var tavs. Det var Due til gengæld ikke, og hans lidenskabelige protester medførte desværre, at han blev udvist.

Oppe mod fire og en mand i undertal blev Christian Kold Jensen og Malte Jürgensen sendt på banen. Rokeringerne var med til at bryde rytmen hos Ulvene og Napoli kunne reducere to gange - begge gange efter standardsituationer, hvor FCM-forsvaret ikke så helt godt ud.

- Vi er sindssygt glade for sejren og præstationen. Nu topper vi puljen inden den sidste afgørende kamp mod Verona, men vi er også bevidste om, at vi står med nogle udfordringer. Duelund er i karantæne, Braun måtte lade sig udskifte med en skade, og han og Gloire bliver ikke klar, fortæller Svend Graversen fra det nordlige Italien.

Puljefinale søndag aften
I puljens anden kampvandt senegalesiske Etoile Lusitana 1-0 over Verona. Resultatet betyder, at FCM og Etoile fører puljen med hver fire point, Verona har tre point, mens pointløse Napoli har udspillet deres rolle. Se stilling og resultater fra turneringen her.

FCM U17 møder Verona i den tredje og sidste puljekamp i morgen søndag kl. 19.30 i byen Cesarolo, og går videre til kvartfinalen med uafgjort eller sejr.

S.S.C. Napoli U17 - FC Midtjylland U17 2-4 (0-2)
4' 0-1 Kristian Dirks Riis
19' 0-2 Mikkel Duelund (str.)
32' 0-3 Simon Sterring
34' 0-4 Rasmus Nissen
38' 1-4 Napoli
56' 2-4 Napoli

Udvisning: Mikkel Duelund 37'

Startopstilling: Oliver Ottesen - Alexander Munksgaard, Kristian Dirks Riis (Malte Jürgensen), Rasmus Nicolaisen, Anders Hagelskjær - Alexander Nicolajsen (Christian Kold Jensen), Nikolaj Kirk, Mikkel Duelund - Rasmus Nissen, Simon Sterring, Erik Braun (25' Mikael Anderson)

På bænken: Jakob Frilund (gk), Mads Friis, Jákup Thomsen