16.04.2014, 14:12 | Af: Administrator

Bak: Bliver tæt mod AGF

Anfører Kristian Bach Bak er tilbage med fuld energi mod AGF, efter at han måtte siden uden for med karantæne i lørdags mod OB.

Påsken står for døren, men for fodboldspillere i FC Midtjylland betyder det ikke en store frokoster med påskebryg og snaps. I stedet er menuen i to superligakampe, og den første er mod AGF på udebane fredag eftermiddag, mens der er lokalopgør 2. påskedag på MCH Arena.

Hjemmeholdet er uden sejre i de seneste fire superligakampe, mens ulvene skal tilbage på sejrssporet efter de to seneste hjemmebanenederlag. Dermed er det for begge mandskaber et vigtigt slag, der skal udkæmpes langfredag.

- Det bliver tæt, og jeg tror, vi vil opleve et AGF-hold, der kæmper, som gjaldt det liv eller død. Det bliver en lige kamp mellem to hold, som ikke er alt for godt kørende pointmæssigt, og jeg tror, det kan blive afgørende, hvem der scorer det første mål i opgøret, siger Kristian Bach Bak.

FC Midtjylland åbnede sæsonen på udebane mod netop AGF, og dengang blev det til en 2-0-sejr. Siden har ulvene også hentet en 3-0-sejr på hjemmebane mod de hvidblusede fra Smilets By.

- Vi har haft det fint med AGF i en årrække. Vi står godt til dem med vores direkte stil, og så har de haft svært ved at bryde vores defensiv op, siger kaptajnen, som er tilbage i den midtjyske trup, efter at han måtte sidde uden for med karantæne i den seneste kamp mod OB.

- Det var forfærdeligt at sidde udenfor.  Det er det altid - ligegyldigt om vi vinder eller taber. Jeg ville gerne have været inde på banen og hjælpe holdet mod OB. Men nu er jeg med igen, og jeg er fyldt med energi. En uges pause er alt for lang tid for mig, så jeg er glad for at kunne være med igen, siger Bak, der kræver hårdt arbejde i samtlige 90 minutter mod AGF.

- Vi skal først og fremmest spille 100 procent i alle 90 minutter. Vi må ikke blive opgivende, hvis der kommer modgang. Vi skal spille i 90 minutter og lade være med at blive frustreret over de ting, der sker. Vi skal ikke forvente, at det kommer som en leg at få point nu. Vi scorer ikke så mange mål nu, og vi lukker flere ind, end vi plejer, så vi skal stå godt på banen og køre omstillinger, og så skal vi være mentalt stærke, mener anføreren.

Der er kick-off på NRGi Park i Aarhus på fredag klokken 19.00.