19.04.2014, 06:56 | Af: Administrator

Duelund scorede sit første landskampsmål

Mikkel Duelund scorede sit første mål i landsholdsregi, da han bragte Danmarks U17-landshold foran 1-0 i en venskabskamp mod Schweiz. Kristian Dirks Riis og Aleksander Munksgaard har ligeledes været i aktion for U17-landsholdet.

Det danske U17-landshold har i denne uge været samlet til træningslejr på Fyn, hvor holdet blandt andet har spillet to venskabskampe imod Schweiz.

FC Midtjylland har været repræsenteret ved tre spillere i skikkelse af forsvarsspillerne Kristian Dirks Riis og Alexander Munksgaard samt midtbanespilleren Mikkel Duelund.

Den første kamp mod Schweiz blev spillet tirsdag eftermiddag. Alexander Munksgaard startede inde og spillede hele kampen, mens Mikkel Duelund fik de første 76 minutter på banen. Schweiz kom foran 1-0 i slutningen af første halvleg, men danskerne kom godt igen og vandt kampen 2-1 på to frisparksmål af Kasper Dolberg.

Dermed fik de danske drenge en tiltrængt revanche for efterårets uafgjorte kamp mod Schweiz, som sendte schweizerne videre i den prestigefyldte Elite Round på bekostning af Danmark.

De schweiziske talenter kom dog med et modsvar allerede torsdag eftermiddag, hvor de to hold atter mødtes. Denne gang sad Alexander Munksgaard over, mens Kristian Dirks Riis og Mikkel Duelund startede inde. At U17-landstræner Jan Michaelsen endnu en gang havde valgt Mikkel Duelund til startopstillingen skulle vise sig at blive en klog beslutning.

Allerede efter en lille håndfuld minutters spil kom Danmark således i front 1-0 på mål af netop Mikkel Duelund. Det var det første landsholdsmål fra den unge ulv, som i december måned debuterede for U17-landsholdet i en venskabskamp mod Portugal.

Målet til 1-0 blev desværre ikke matchvindermålet. Schweiz udlignede kort efter, og selvom Kasper Dolberg i 2. halvleg bragte Danmark på 2-1 via straffespark, lykkedes det Schweiz at score to mål kort før slutfløjt. Schweizerne fik således revancheret tirsdagens nederlag med en sejr på 3-2.

Den netop overståede træningssamling er efter planen årgang 1997’s sidste tur med U17-landsholdet. Dermed runder kampene mod Schweiz et år af, som har budt på både op- og nedture for de danske talenter. I august blev det til en flot andenplads ved det nordiske mesterskab, mens man senere samme måned vandt bronze ved den traditionsrige ungdomsturnering Syrenka Cup. Desværre formåede Danmark ikke helt at følge op på den flotte start senere på efteråret, hvor man som bekendt røg ud af Elite Round-kvalifikationen.

På det personlige plan kan de tre landsholdsulve glæde sig over en rigtig flot sæson. Alexander Munksgaard, som inden FC Midtjylland tørnede ud for Vind IF og Vinding UIF, har spillet 11 kampe for U17-landsholdet, mens Kristian Dirks Riis har spillet syv. Mikkel Duelund har ligeledes været en fast del af landsholdet siden sin debut i december. Fire kampe og en enkelt scoring er det blevet til for akademispilleren. Derudover har Rasmus Nicolaisen, som kom til FC Midtjylland fra Aulum IF, også fået spilletid på U17-landsholdet.