07.04.2014, 07:49 | Af: Administrator

Fællesskabet trækker de frivillige på MCH Arena

Den 27. marts var det præcis ti år siden, at den første kamp blev spillet på MHC Arena. Det betyder ti års fødselsdag til Danmarks bedste bane, men det betyder samtidig også ti års jubilæum for mange af de frivillige, som har været med siden åbningen i 2004.

Herning, Ikast og så retur til Herning. Glenn Mortensen har været med hele vejen. Og faktisk lidt før vejen mod FC Midtjylland blev bygget.

For Glenn Mortensen begyndte som frivillig i Herning Fremad, men tog turen med til Ikast, da det blev hjemmebanen for FC Midtjylland. Og han var med igen, da ulvene rykkede ind på det nye MCH Arena i Herning.

- Det var helt andre forhold derinde. Det var helt vanvittigt. Det er en fantastisk atmosfære, kommer det begejstret fra Glenn Mortensen, der siden åbningen har hjulpet til med, at servicen i loungen er i top.

Den 27. marts kunne han ligesom mange andre frivillige fejre ti års jubilæum på MCH Arena. Det samme kunne Betty Lambæk, selv om hun hverken har talt de dage, måneder eller år, som hun har været en del af frivilligkorpset i FC Midtjylland.

- Har jeg ti års jubilæum, ryger det ud af Bette Lambæk. Hurtigt, overraskende og med et spørgsmålstegn hængende i luften.

Hygge og travlhed
Men hvad er ti år egentlig også, når man har været med siden starten af 90'erne. For Betty Lambæk var frivillig langt før, at nogle overhovedet havde overvejet et nyt, flot stadion midt på Heden. Hendes mand Kurt Lambæk begyndte som frivillig i Ikast FS allerede i 1981. Betty fulgte trop nogle år senere.

- Der blev holdt en fest for de frivillige, hvor konerne var med, og der blev vi spurgt om, hvad vi egentlig lavede, når vores mænd var til fodbold, for de manglede lige et par hjælpere, da der var nogle, som skulle på barsel, husker Betty Lambæk.

Siden har hun været med. I dag er hun lige så fast inventar i bod 8 på MCH Arena som en fadøl og en ulvepølse.

- Vi har et godt fællesskab i vores bod. Vi er ene ældre damer, og vi har det rigtig hyggeligt, men vi har også travlt, pointerer Betty Lambæk, der nyder de hyggelige timer på MCH Arena til ulvenes hjemmekampe.

Sammenholdet og fællesskabet blandt de frivillige er også det, der trækker i Glenn Mortensen.

- Det er det sociale, der gør, at man kommer. Kammeratskabet og hyggen efter kampene er prikken over i'et. Der får man lige snakket dagen igennem, fortæller han og sender en opfordring til andre i Ulveland, som kunne tænke sig at blive en del af teamet.

- De, der ikke har prøvet at være frivillig, skulle prøve det. Mange af dem, der bare lige skulle prøve det, ender ofte med at komme igen og igen, siger Glenn Mortensen, der ikke kan udpege én oplevelse som den bedste i hans ti år på MCH Arena.

Socialt samvær og godt humør
- Der har været så mange gode oplevelser. Nu er vi ikke blevet danske mestre endnu, men det, håber jeg, sker. Det er altid en fornøjelse, når vi har FCK og Brøndby på besøg, og vi banker dem. Det var også en stor oplevelse, da vi havde besøg af Manchester City i UEFA Cuppen, husker han.

- En god dag er, når folk kommer i godt humør, og det bare kører derudaf. Efterhånden kender man de fleste sponsorer, og alle, om det er en stor eller lille sponsor, skal have en god oplevelse i loungen, siger Glenn Mortensen.

Det er også fællesskabet, der trækker i Betty Lambæk. Og så er det gule og blå hjerte, der banker så stærkt for moderklubben Ikast FS, heller ikke helt uvæsentlig.

- Vi har det sjovt, når vi er derinde. Vi har det godt sammen socialt, og så kommer det IFS' ungdomsafdeling til gode, siger Betty Lambæk, der nyder sin plads under Unibet Tribunen.

- Det løfter det hele, når stemningen er i top, og vi kan mærke publikum oven på os, siger Lambæk, som igen på lørdag er klar til at give tilskuerne en god service, når de besøger hende i hendes andet hjem - bod 8 på MCH Arena.