04.04.2014, 06:00 | Af: Administrator

FCM snører støvlerne med rødt mod AaB

ALPI og FC Midtjylland indgår verdens første snørebåndssponsorat.

FC Midtjylland har netop indgået en aftale med speditionsfirmaet ALPI om, så vidt vides, verdens første snørebåndssponsorat. Sponsorat betyder, at ulvene spiller i røde snørebånd i resten af sæsonen. Aftalen er indgået for at sætte fokus på udviklingshæmmede og sport, som er et hjerteprojekt hos ALPI.

Pengene fra sponsoratet sender FC Midtjylland ubeskåret videre til Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF) til brug i arbejdet med at udvikle og arrangere idræt for udviklingshæmmede idrætsudøvere – kaldet Special Olympics. De røde snørebånd er gimmick i kampagnen, der køres i samarbejde mellem ALPI og DHIF.

Det giver mening
Alle spillerne i midtjydernes trup støtter op om projektet og binder gerne røde sløjfer i støvlerne på lørdag, og målmand Jonas Lössl glæder sig over aftalen med ALPI.

- Vi er glade for at kunne medvirke til, at der kommer mere fokus på udviklingshæmmede idrætsudøvere, og samtidigt være med til at indsamle midler til det gode formål. Det er en sponsoraftale, der giver mening, siger Lössl og fortsætter:

- Sport og fællesskab hænger sammen, og med dette fine tiltag får vi alle øjnene op for, at det også er vigtigt for mennesker med udviklingshandikap.

Hos ALPI er der også stor tilfredshed med sponsoratet.

FC MIDTJYLLAND - AAB LØRDAG D. 5/4 KL. 17.00 - KØB BILLETTER HER >>

- For ALPI er det et hjerte-sponsorat. Det er jo begrænset, hvor meget et logo på snørebånd er synligt på TV, fortæller Mette E Thygesen, koordinator hos ALPI.

- Men vi glæder os over, at vi igen kan være med til at skabe opmærksomhed om udviklingshæmmedes glæde ved at dyrke idræt. Det er en gruppe mennesker, der ofte bliver overset, og derfor er det ekstra vigtigt, at vi og FCM på denne måde kan yde en indsats og dermed hjælpe dem, udtaler Mette E Thygesen.

Special Olympics-hold med til topkamp
Sponsoratet fejres officielt til lørdagens topkamp mod AaB på MCH Arena, hvor en flok glade fodboldspillere fra Hammerum IF’s Special Olympics-hold  i pausen vil deltage i en straffesparkskonkurrence på grønsværen mod FCM-målmanden Oliver Korch.

Derudover vil ALPI og DHIF være til stede for at sælge snørebånd til de tilskuere og fans, der vil støtte kampagnen.

Træneren for Hammerum IF, Carsten Sjørvad, fortæller om nogle meget spændte spillere.

- De glæder sig helt vildt til at komme ud på MCH Arena og skyde straffespark mod en rigtig FCM-målmand. Det bliver en stor oplevelse for os, så vi håber meget, at tilskuerne vil heppe på vores spillere, specielt da ALPI har lovet at give 1.000 kroner til Special Olympics for hvert mål, vi scorer. 

Billedtekst: Special Olympics fodboldspillere fra Hammerum IF Jens Hedegaard og Andreas Sjørvad glæder sig – sammen med FCMs Jonas Lössl  og Mette E Thygesen fra ALPI - til at være en del af fodboldfesten lørdag på MCH Arena.