19.04.2014, 14:46 | Af: Administrator

FCM U18 i semifinalen i Schweiz

FCM U18 skulle vinde for at gå videre ved Torneo Bellinzona - og det gjorde de. Malte Kiilerich Hansen matchvinder i sejren over Rijeka

Scenen var sat til en spændende puljefinale i Gruppe B ved Torneo Bellinzona, hvor alle fire hold havde en semifinaleplads at spille for. 

Til forskel fra de to første kampe i turneringen havde Kenneth Andersen mod kroatiske Rijeka besluttet sig for at spille med en ekstra offensiv midtbanespiller, på bekostning af en lidt mere tilbagetrukket balancespiller (En "sekser").

Det skyldtes dels at videre avancement med al sandsynlighed krævede en sejr, men også at midtjyderne havde bidt mærke i, at kroaterne ofte efterlod et stort spillerum mellem deres bagkæde og midtbane.

Det ville man gerne udnytte , og det lykkedes også fint i første halvleg, hvor Duelund og Gemmer boltrede sig på den offensive midtbane, og FCM tilspillede sig adskillige store chancer, og burde have bragt sig foran.

Det skete bare ikke, og det var lige ved at blive straffet efter lidt over tyve minutter, da kroaterne bed fra sig med et hovedstød på stolpen, og kort efter en farlig omstilling.

Heldet tilsmilede, og kort før pausen kom det forløsende mål.  Malte Kiilerich Hansen fik i første omgang ikke rigtig træf på bolden, og hans hovedstød røg op i luften. Midterforsvareren var dog hurtig i opfattelsen, og da bolden dumpede ned igen, var han over den, og sparkede 1-0 målet i kassen, til stor jubel ude på FCM-bænken.

Stillingen betød at FCM ikke længere behøvede jagte en soring, mens kroaterne nu skulle op og score to gange. Det var dog ikke til at se inde på banen, og derfor blev anden halvleg en overraskende stilfærdig affære.

Med et kvarter igen, var det som om alvoren gik op for Rijeka, men det kom først og fremmest til udtryk i frustrationer, hvor der blev hevet og sparket lidt i duellerne, mens deres koleriske træner skældte ud på gud og hvermand.

FCM-spillerne lod sig ikke rive med af stemningen, og kunne sikkert køre 1-0 sejren hjem, i kraft af den defensive disciplin, der har kendetegnet holdet i alle tre puljekampe.

- Rijeka havde ikke samme høje klasse som Basel og Nice, og spillemæssigt var kampen heller ikke på samme niveau som de to foregående hernede. Det mindede vel om en U19 Ligakamp i Danmark - og det siger naturligvis også noget om, at det er en stærkt besat turnering, fortalte Kenneth Andersen efter kampen.

I pulje B's anden kamp vandt Basel 2-0 over Nice, og går sammen med FCM videre til semifinalerne. Hvem modstanderne bliver, afgøres senere lørdag, hvor holdene i Pulje A møder hinanden for sidste gang.

Rijeka U18 - FC Midtjylland U18 0-1 (0-1)
27' 0-1 Malte Killerich Hansen

Opstilling: Rasmus Bach - Alexander Munksgaard, Malte Kiilerich Hansen, Rasmus Nicolaisen, Jeppe Solgaard - Rasmus Lauritsen, Mikkel Duelund (44' Rasmus Nissen), Jonas Gemmer (44' Olajide Samuel Owolabi) - David Akintola (50' Simon Sterring), Razak Adebayo Odeyemi, Sigurd Schøndorf