17.04.2014, 20:35 | Af: Administrator

FCM U18 på tavlen i Schweiz

Spillede 0-0 mod Basel i åbningskampen ved Torneo Bellinzona

Ulvene spillede torsdag aften den første puljekamp ved talentturneringen Torneo Bellinzona, og fik en godkendt start, da det blev til et enkelt point imod Basel, der på seniorniveau er førerhold i den schweiziske liga.

Det tegnede ellers til at blive en vanskelig aften for FCM U18, der havde det svært i kampens indledning. Tempoet var højere end spillerne var vant til fra U17 og U19 ligaen, og de fodrappe schweizere levnede ikke ulvene meget ro eller tid på bolden.

Det gav et par omstillingsmuligheder som Basel-talenterne dog ikke formåede at udnytte og en enkelt rigtig stor chance, som Rasmus Bach tog sig af.

Som halvlegen skred frem begyndte Ulvene at vænne sig til det høje spiltempo, og fik også selv skabt en enkelt rigtig stor mulighed - en hovedstødschance til Gloire efter et kvalitetsindlæg fra Gemmer.

Ulvene formåede at tage de gode takter med sig i anden halvdel af de 2 * 30 minutter, som alle puljekampene varer (på grund af det tætte kampprogram), og overtog styringen med opgøret.

Presset blev lagt lidt højere oppe på banen, og det voldte Basel problemer. FCM vandt bolden i fordelagtige positioner, og brugte det til at sætte en stribe gode angreb op. Det gav gode muligheder til Razak og Rasmus "NK" Nissen, og et giftig forsøg fra distancen af Samuel, men desværre udeblev målet.

- Vi kan godt tillade os at være lidt skuffede efter en anden halvleg, der tilhører os. Op til kampen havde vi snakket om, at at vi skal være kyniske i vores tilgang, og nede i bagkæden spillede vi afklaret og effektivt. Desværre manglede kynismen i vores afslutninger, og det er lidt bittert. Jeg føler, at det er en kamp, vi burde have afgjort, sagde Kenneth Andersen, der pegede på Jonas Gemmer som kampens FCM'er:

- Han viste sit niveau, og man kan godt mærke, at han har spillet med på Superligaholdet - han formår at spille i det høje tempo, og er hurtig i tanke og handling, lød rosen fra FCM-træneren der i øvrigt kunne berette om ideelle fodboldforhold - solskin og behagelige 20 grader - i Ascona nær grænsen til Italien.

FCM U18 spiller allerede igen i morgen, langfredag, kl. 19, hvor man møder franske OGC Nice. Franskmændene indtager førstepladsen i FCM's pulje efter at de torsdag aften vandt 3-1 over kroatiske Rijeka. To hold går videre til semifinalerne.
 

Basel U18 - FC Midtjylland U18 0-0

Opstilling: Rasmus Bach - Rasmus Lauritsen, Malte Kiilerich Hansen, Rasmus Nicolaisen, Jeppe Solgaard - Gloire Rutikanga, Jonas Gemmer, Olajide Samuel Owolabi (43' Sigurd Schøndorf) - Rasmus Nissen, Razak Adebayo Odeyemi, David Akintola

Ikke benyttet: Mads Søndergaard (GK - Thisted FC), Alexander Munksgaard, Simon Sterring

Pulje A: Metalurg Skopje (mkd), Team Ticino (sch), FC Internationale (ita), Tomaya Daiichi (jap)
Pulje B: OGC Nice (fr), FC Basel (sch), HNK Rijeka (kro), FC Midtjylland

Foto: Jacob Poul Skoubo