12.04.2014, 16:59 | Af: Administrator

Fynske gæster skarpest i chancefattigt opgør

Spille- og chancemæssigt var det ikke ophidsende, da OB sejrede med 0-2 i Herning.

Det var et noget ramt FC Midtjylland-mandskab, der tog imod OB lørdag eftermiddag. Både Kristian Bak og Sylvester Igboun var i karantæne, hvilket betød startpladser til André Rømer og Pione Sisto. Samtidig var Morten ’Duncan’ ude med lyskeproblemer og blev erstattet med Tim Janssen. Erik Sviatchenko og Izunna Uzochukwu er fortsat ude for resten af foråret.

Afbud til trods, så var det alligevel hjemmeholdet, der formåede at sætte sig på kampen helt fra begyndelsen, og det affødte en række muligheder. Allerede efter et minut sendte Jesper Juelsgård et frispark forbi, mens også André Rømer og Petter Andersson ikke var langt fra i indledningen.

Chancerne var få, men spillemæssigt sad midtjyderne på de første 45 minutter. Til gengæld var gæsterne hamrende effektive, da de for en sjælden gangs skyld kom helt op i Jonas Lössls ende. Indskiftede Azer Busuladzic lagde bolden bredt til Espen Ruud, og nordmanden lagde bolden i fødderne på Martin Spelmann. Midtbanespilleren svigtede ikke, og så kunne OB tage halvlegens eneste scoring med i omklædningsrummet.

I pausen skiftede Troels Bech Emil Larsen ind for Bashkim Kadrii, men det var kantkollegaen Rasmus Falk, der trak opmærksomheden. Omkring kanten af det lille felt fik han lagt Jakob Poulsen ned, og den vævre tekniker driblede let uden om dagens FCM-anfører og lagde bolden op i målet. 0-2 efter 49 minutter og en svær vej for hjemmeholdet.

Der skulle ske noget, og reaktionen fra bænken blev en dobbeltindskiftning af Frank Kristensen og Paul Onuachu. Der skulle spilles lange bolde mod de to, men når indlæggene kom, lå de lige i handskerne på en sikker Mads Toppel.

Mod slutningen blev Musefiu Ashiru sat i aktion for Pione Sisto, og nigerianeren nåede en enkelt god aktion, hvor han satte Petter Andersson op. Mere blev det ikke til for midtjyderne, der ikke formåede at levere en god anden halvleg og dermed true OB-føringen.

KAMPFAKTA:
Superligaen, runde 26: FC Midtjylland - Odense Boldklub 0-2 (0-1)

43' 0-1 Martin Spelmann, 50' 0-2 Rasmus Falk

Advarsler: 90'+ André Rømer (FCM) - 1' Ari Skulason, 67' Martin Spelmann (OB)

Holdopstillinger (Udskiftninger): 
FCM: 1 Jonas Lössl, 6 Jesper Juelsgård, 7 Jakob Poulsen, 8 Petter Andersson, 10 Tim Janssen (61' Frank Kristensen), 19 Marco Larsen (61' Paul Onuachu), 20 Francis Dickoh26 Patrick Banggaard, 27 Pione Sisto (79' Musefiu Ashiru), 32 Kristian Bach Bak, 2 André Rømer, 36 Rilwan Hassan.

OB: 17 Mads Toppel, 2 Espen Ruud, 5 Anders Møller Christensen, 6 Mohamed Diarra, 8 Martin Spelmann, 9 Rasmus Falk, 11 Morten Skoubo (16' Azer Busuladic), 22 Ari Skulason, 24 Bashkim Kadrii (46' Emil Larsen), 26 Daniel Høegh, 30 Mustafa Abdellaoue (90'+ Conor O'Brien)

Dommer: Jakob Kehlet

Tilskuere: 7.254

Kampens FCM-spiller: Jakob Poulsen