30.04.2014, 09:31 | Af: Administrator

HB forlader FCM Klubsamarbejdet

- Nu skal andre løfte talentudviklingen i Nordvestjylland, siger en ærgerlig akademichef.

Blot et år efter at være vendt tilbage forlader Holstebro Boldklub atter FCM Klubsamarbejde.

Dermed får FC Midtjylland en klub mindre i det tætvævede netværk af midt- og vestjyske samarbejdsklubber. Til gengæld vil andre klubber i det nordvestjyske fortsat få mulighed for at arbejde tæt sammen med FC Midtjylland om talentudviklingen af fodboldspillere.

- Det er unødvendigt, at HB trækker sig. Vi havde oplevelsen af et godt samarbejde og har netop tilbudt HB at intensivere talentarbejdet i området med klubben som omdrejningspunkt for talentudviklingen i området. HB er licensklub, og vi så gerne klubben stå for udviklingen af spillere fra en tidlig alder. Det har HB takket nej til, så nu kigger vi os om efter andre i området, der har lyst og evner til at løfte den udfordring sammen med os, siger Flemming Broe.

Han er akademichef i Superligaklubben FC Midtjylland og ikke alene om at ærgre sig over HB’s enegang i Midt- og Vestjylland.

Regionen er FCM-land, det mærker vi dagligt via samarbejdet med de 160 lokale klubber. Derfor er det ulogisk, at HB nu vælger en helt anden vej, siger lederen af FCM Klubsamarbejdet Tommy Jensen.

Også FCM-direktør Hans Krabbe undrer sig over holstebroernes uventede kurs.

- En stor del af vores stampublikum kommer fra Nordvestjylland. Vi skal tættere på regionens store byer både kommercielt og eventmæssigt. Derfor er det en streg i regningen for os, at HB nu lægger afstand til FC Midtjylland, siger Hans Krabbe.

FC Midtjylland er regionens stærkeste sammenhængsskabende institution. Den nye motorvej mellem Herning og Holstebro vil styrke relationerne mellem de store byer i den vestlige del af regionen. Vores bidrag til den indsats bliver ikke mindre, selv om HB ikke længere ønsker at være en del af samarbejdet, siger Hans Krabbe.