12.04.2014, 14:57 | Af: Administrator

Klappen gik ned for U19

Førte 2-0, men fem forfærdelige minutter ændrede alt for FCM U19, der dog fik kæmpet sig til det ene point mod OB

Da FCM U19 løb på banen var det med en helt ny central midtbane, da skader og karantæne holdt Gemmer, Frankoch og Samuel på sidelinjen.

I deres sted var det op til David og to årgang 97'ere - Mikkel Duelund og Gloire Rutikanga - at holde skansen mod det fysisk stærke OB-mandskab.

Det kunne godt give anledning til bange anelser, men de nye folk løste opgaven fortrinligt, og efter 17 minutter bragte Sigurd Schøndorf Ulvene på 1-0 på et straffespark begået mod Duelund.

Føringen var helt efter bogen, og FCM U19 havde chancer til at øge føringen i de første 45 minutter. Razak havde en afslutning på stolpen og Malte Kiilerich headede på overliggeren efter et hjørnespark, men der blev ikke scoret yderligere i kampens første halvdel.

Det gjorde der til gengæld ti minutter efter pausen, da "Java" bragte Ulvene på 2-0 med sin første sæsonscoring, efter et skadesplaget efterår.

Forheksede minutter
Jubelen over 2-0 føringen, blev dog forvandlet til først ærgrelse, siden skuffelse og til sidst til vantro efter fem katastrofale minutter set med FCM-øjne.

Først kom Rasmus Bach og Malte Kiilerich Hansen til i fællesskab at lave selvmål, efter en situation, hvor der var vild forvirring i FCM-feltet. Det mål bragte tilsyneladende hjemmeholdet fra koncepterne, og blot to minutter efter kunne OB udligne.

Dermed var det dog ikke slut, for OB'erne kørte ufortrødent på mod et FCM-hold i frit fald, og blev belønnet med 3-2 scoringen få øjeblikke senere. På dette tidspunkt mindede FCM-holdet mest af alt om en bokser på randen af knockout, og fynboerne kunne i de efterfølgende minutter definitivt have afgjort kampen til deres fordel.

Det skete bare ikke, og så kunne Ulvene redde æren og det ene point i kampens døende minutter. Den tidligere Brande IF-spiller Rasmus Lauritsen fik mast bolden ind over stregen efter en gedigen omgang klumpspil oven på et FCM-hjørnespark.

Cheftræner Kenneth Andersen vidste da heller ikke helt, hvad han skulle sige og mene efter kampen:

- Altså, vi føler jo at vi er i god kontrol med kampen, da vi kommer på 2-0, og det ligger ikke i kortene at OB skal få reduceret. Hvad der så sker, kan jeg sgu ikke lige svare på. Vi bliver nok rystet af selvmålet, men vi er jo helt væk i de efterfølgende minutter, lyder det hovedrystende fra FCM-træneren.

- Det er selvfølgelig noget, vi vil tage en snak om, men det er ikke noget, jeg har oplevet før med det her hold. Og det er ikke for at gnide salt i såret, men faktisk har vi en kæmpe chance for at score til 3-1 på en omstilling, hvor den sidste aflevering kikser, fortæller Kenneth Andersen.

U19-truppen har nu tre uger til at fordøje pointtabet, inden det igen går løs i U19 Ligaen. Næste kamp er hjemmebaneopgøret med ligaens førerhold EfB, søndag den 4. maj kl. 14.00. Se stilling og resultater fra U19 Ligaen her.

FC Midtjylland U19 - OB U19 3-3 (1-0)
17' 1-0 Sigurd Schøndorf (str.)
56' 2-0 Ramjavakar Yogathas
60' 2-1 Selvmål
62' 2-2 OB
65' 2-3 OB
90+ 3-3 Rasmus Lauritsen

Opstilling: Rasmus Bach - Rasmus Lauritsen, Malte Kiilerich Hansen, Kristian Dirks Riis, Jeppe Solgaard - Gloire Rutikanga, David Akintola, Mikkel Duelund - Ramjavakar Yogathas (70' Mikkel Adamsen), Razak Adebayo Odeyemi, Sigurd Schøndorf

Ikke benyttet: Frederik Kjærulff, Anders Lund