14.04.2014, 19:33 | Af: Administrator

Landstrænere besøgte FC Midtjylland

Som en del af DBU's strategi om at komme endnu tættere på klubberne besøgte U21-landstræner Jess Thorup og assisterende landstræner Peter Bonde i sidste uge FC Midtjylland.

Hvordan gør vi hinanden bedre. Det var udgangspunktet, da assisterende landstræner Peter Bonde og U21-landsholdtræner Jess Thorup i sidste uge besøgte FC Midtjylland som et led i DBU's mission om at komme endnu tættere på klubberne.

- Vi er rundt og besøge klubberne, hvor vi snakker med dem, som udvikler gode talenter i Danmark. Så vi er her for at have en uformel snak med trænere og sportschefen om, hvordan rigets tilstand er, fortæller assistenttræner på det danske landshold Peter Bonde.

- Det er et uformelt besøg, hvor vi udveksler erfaringer og nørder fodbold omkring de udfordring og de glæder, vi har i dansk fodbold. 

FC Midtjylland har i år haft flere spillere inde omkring det danske A-landshold, og senest var både Jonas Lössl, Jesper Juelsgård, Morten 'Duncan' Rasmussen og Jakob Poulsen udtaget til kampen mod England, ligesom Patrick Banggaard har fået kampe på det danske U21-landshold. Derudover har mange akademispillere været i aktion på de danske ungdomslandshold.

Udveksler erfaringer
Derfor er det vigtigt at komme ud i klubberne, mener de to landstrænere.

- Det er her, spillerne er, og det er klubberne, der skal udvikle dygtige spillere til dansk fodbold. Både til deres egne hold og til landsholdene, så vi skal udveksle erfaringer, forklarer Peter Bonde, der siden 2006 har været assistent for Morten Olsen på det danske landshold.

FC MIDTJYLLAND - VIBORG FF MANDAG D. 21/4 KL. 15.00 - KØB BILLETTER HER >>

Det er første gang, at DBU på den måde besøger samtlige klubber i Superligaen, og planen er, at Thorup og Bonde besøger seks klubber i foråret og seks klubber til efteråret.

- Selvfølgelig kender vi folkene i klubberne, men det er altid noget andet at besøge dem i deres eget hjem. Det gør, at man får set nogle andre ting, end man gør, når vi holder kurser i DBU. Det er rart at se, hvordan der bliver arbejdet i klubberne og have den relation til trænere og ledere i klubberne, fortæller Bonde.

Åben og ærlig dialog
I FC Midtjylland hilser cheftræner Glen Riddersholm det nye initiativ velkommen.

- Det er et stærkt signal, at vi ser den assisterende landstræner og U21-landstræneren ude i klubberne, fordi det er det, vi har brug for. Vi har brug for at nærme os hinanden. Vi behøver ikke at være enige om alting, men det, at der er en åben og ærlig dialog, hvor vi kan høre på hinandens synspunkter, er kun med til, at vi udvikler hinanden og arbejder for et fælles formål på et højere niveau, som på et eller andet punkt er fodboldens ve og vel, siger Glen Riddersholm.

- Vi er i et fodboldland, hvor vi er så tilpas små, at hvis ikke vi samarbejder og videndeler på kryds og tværs, så har vi svært ved at konkurrere med mange af de nationer, som vi konkurrerer med på den store scene. Derfor er det vigtigt at få skabt et stærkt samarbejde mellem unionen og klubberne. Vi kan ikke gøre det alene, vi er nødt til at arbejde sammen, siger Riddersholm.