05.04.2014, 17:08 | Af: Administrator

Midtjyske fejl blev dyre

FCM skabte mest, men forsvarsfejl kostede mod AaB, der sejrede 2-3 i Herning.

Guldkamp er et stort ord at bruge, særligt allerede om Superligaens 25. spillerunde. Men ikke desto mindre var dét, hvad lørdagens opgør på MCH Arena blev kaldt af både pressefolk og fans. Blot to point adskilte de to mandskaber før opgøret, og mens FCM på førstepladsen havde ni point ned til F.C. København, ja, så var det da også et brag mellem to jyske klubber, der begge bejlede til ligaens fornemste medaljer.

Et stadion fyldt til bristepunktet dannede en værdig ramme om opgøret mellem rækkens nummer ét og to. 11.535 tilskuere - sæsonrekord i Herning - havde fundet vej til den midtjyske fodboldarena.

Fra start var det FCM med presset. De sortklædte midtjyder kom blæsende ud, nærmest med 110 %, som forårets slogan har lydt. 110 % skal der ydes, hvis drømmen skal blive til mere end blot en drøm.

Åbningen bragte to chancer til Rilwan Hassan – den ene en kæmpe mulighed alene med Nicolai Larsen, mens både Rasmus Jönsson og Kasper Kusk kom til skudforsøg for aalborgenserne. Begge valgte dog den forkerte løsning.

Sylvester Igboun valgte til gengæld den helt rigtige løsning, da han afsluttede et par finurligheder og en skudfinte med at smaske læderet op i krydset bag en sagesløs Nicolai Larsen. 1-0 til FC Midtjylland efter 13 minutter.

Der var tænding på, skubberier, bevidste benspænd og spilletrøjer, der fik testet holdbarheden. Holdbarheden af de to holds defensiver blev også testet, og den så ikke overbevisende ud i nogen af enderne. Men særligt hos hjemmeholdet gik forsvaret op i syningen, da Rasmus Jönsson pillede trådene op med sit dybdeløb og spillede Nicolaj Thomsen fri til en let scoring med indersiden. 1-1.

Umiddelbart efter var det Kasper Kusk, der fik alt for frit spil, men AaB-topscoreren traf undersiden af overliggeren. I den anden ende fandt ’Sly’ Marco Larsen, men hans hovedstød gik til målspark.

Færre chancer skabte de, AaB’erne, men de var farlige, når de kom op i Jonas Lössls ende. Lukas Spalvis spadserede igennem et passivt FCM-forsvar og udplacerede Jonas Lössl, og på få minutter var en kanonstart vendt til 1-2.

Litaueren var igen tæt på, da en veloplagt Rasmus Jönsson spillede ham fri med Jonas Lössl, men denne gang sparkede AaB-angriberen forbi.

Fra anden halvlegs begyndelse blev Kolja Afriyie bragt i spil for Francis Dickoh, og der var – tyskerens fortjeneste eller ej – mere ro i defensiven efter sidebyttet. Faktisk var gæsterne sjældent farlige, og måske var det derfor, at AaB-bænken forsøgte sig med Jeppe Curth i stedet for Rasmus Jönsson efter 70 minutter. Den Wolfsburg-ejede svenskers anden halvleg havde langt fra levet op til hans første.

I mellemtiden havde hjemmeholdet til gengæld skabt flere muligheder, de mest farlige til Morten ’Duncan’ Rasmussen. Og blot et par minutter efter udeholdets offensive skifte, var det hjemmeholdets offensiv, der slog til. Pione Sisto chippede frækt bolden inden om til Petter Andersson, og han lagde bolden under Nicolai Larsen.

Midtjyderne fortsatte presset ned mod nordjydernes ende, og det tegnede ikke til, at kampen havde fået sin sidste scoring. Det havde den heller ikke, men stik imod anden halvlegs chancefordeling, så faldt den bag Jonas Lössl. Kolja Afriyie kunne ikke nå et indlæg mod Lukas Spalvis, og så skulle den unge angriber bare sætte indersiden på.

Med blot fem minutter tilbage skulle midtjyderne jagte alt, og Morten ’Duncan’ og netop indskiftede Tim Janssen fik selskab af Kristian Bak, der blev smidt frem til slut.

Et frispark på kanten af feltet gav en sidste mulighed, men Jakob Poulsen sendte bolden langt over det nordjyske mål.

Dermed overtager aalborgenserne førstepladsen fra FC Midtjylland, der nu er et point efter på andenpladsen. Midtjydernes næste kamp er på lørdag, samme tid og sted, nemlig på MCH Arena kl. 17, hvor OB kommer på besøg.

KAMPFAKTA:
Superligaen, runde 25: FC Midtjylland - Aalborg BK 2-3 (1-2)

14' 1-0 Sylvester Igboun, 19' 1-1 Nicolaj Thomsen, 29' 1-2 Lukas Spalvis, 74' 2-2 Petter Andersson, 82' 2-3 Lukas Spalvis

Advarsler: 86' Kristian Bach Bak, 90' Sylvester Igboun (FCM) - 71' Rasmus Würtz, 88' Rasmus Thelander (AaB)

Holdopstillinger (Udskiftninger): 
FCM: 1 Jonas Lössl, 6 Jesper Juelsgård, 7 Jakob Poulsen, 8 Petter Andersson (83' Tim Janssen), 9 Morten 'Duncan' Rasmussen, 19 Marco Larsen, 20 Francis Dickoh (46' Kolja Afriyie), 26 Patrick Banggaard, 32 Kristian Bach Bak, 36 Rilwan Hassan (67' Pione Sisto), 44 Sylvester Igboun.

AaB: 1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 5 Kenneth Emil Petersen, 7 Anders Due, 8 Rasmus Würtz, 11 Rasmus Jönsson (70' Jeppe Curth), 17 Kasper Kusk, 21 Kasper Risgård (83' Thomas Augustinussen), 23 Nicolaj Thomsen (86' Søren Frederiksen), 26 Rasmus Thelander, 33 Lukas Spalvis.

Dommer: Lars Christoffersen

Tilskuere: 11.535 (sæsonrekord)

Kampens FCM-spiller: Sylvester Igboun