18.04.2014, 19:47 | Af: Administrator

Ny nulløsning mod Nice

Sejr i den sidste puljekamp og FCM U18 går videre til semifinalerne ved Torneo Bellinzona

FCM U18 gentog resultatet fra den første kamp ved Torneo Bellinzona, da de fredag aften spillede uafgjort 0-0 mod franske Nice.

Resultatet betyder at Ulvene fortsat har skæbnen i egne hænder, og kan kvalificere sig til slutspilskampene med en sejr i lørdagens opgør med kroatiske Rijeka, der spillede 1-1 mod Basel i puljens anden kamp.

Kampen mod Nice lignede til forveksling opgøret med Basel, og Ulvene halsede efter Nice-spillerne i første halvleg. Franskmændene var gode til at spille sig ud af FCM-presset, havde bolden mest og stressede FCM U18 til boldtab med godt presspil.

Et par afslutninger blev det også til, men Nice fik generelt for lidt ud af deres spillemæssige overtag, og de to hold kunne derfor gå til pause med uændret stilling på måltavlen.

I anden halvleg var det som om Ulvene havde fået indstillet sig på Nice-spillestilen, og de var meget bedre til at spille sig ud af franskmændenes første pres. Nu var det i stedet FCM, der satte Nice under pres.

Glimrende opspil gav en stor mulighed, som David dog afsluttede svagt på. Nigerianeren tog revanche kort efter, da han flot satte sig igennem i siden og spillede bolden ind til Sigurd Schøndorf, der måtte se sit forsøg blive reddet på stregen.

Lidt senere kom FCM U18 frem til en triplechance, hvor først Gemmer og David afsluttede, inden det var Simon Sterrings tur til at få et forsøg pareret væk inde på stregen.

Det trak op til en FCM-scoring, men ti minutter før tid blev Gloire Rutikanga kontroversielt udvist. Kort inde i anden halvleg havde han fået et gult kort for at trække en modstander inde i trøjen, og da dommeren skønnede, at han forsøgt at filme sig til et gult kort til en modstander der lavede en satset tackling, måtte Gloire hovedrystende gå fra banen. Udvisningen betyder, at han har karantæne i lørdagens afgørende puljekamp mod Rijeka.

Efter kampen havde FCM-trænerstaben lejlighed til at gennemse situationen på DVD, og på billederne fremgik det klart, at der ikke var tale om film, men tværtimod et groft frispark på Gloire.

En mand i overtal fik Nice fornyet momentum. De fik skabt overtalssituationer ude på kanterne, og kom ned bag FCM-forsvaret. Det gav et par farlige situationer og nogle nervepirrende standardsituationer, men Rasmus Bach og co. fik redet stormen af, og holdt nullet kampen ud.

Som kampen havde formet sig, var Kenneth Andersen tilfreds med det uafgjorte resultat. Han glædede sig samtidig over, at Akademi-spillerne igen var blevet udfordret på et højere niveau og på nogle andre parametre, end de er vant til fra kampene i den hjemlige liga:

- Når vi i Danmark taler duelspil og om at gå på kroppen af modstanderen, så er det i forbindelse mede en regulær fysisk kamp om bolden. Men det, Nice-spillerne var dygtige til, var lige at gå ind og give modstanderne et lille skub, ofte inden selve duellen, og derved skaffe sig en bedre udgangsposition. Det var med til stresse os, men også en værdifuld erfaring, forklarede Kenneth Andersen.

Kampen mod Rijeka fløjtes i gang lørdag kl. 14.30, og med en sejr er FCM U18 sikre på at gå videre. Uafgjort kan også vise sig at være tilstrækkeligt, men det kræver, at Basel taber deres kamp mod Nice. Nederlag betyder at Ulvene ikke går videre.

FC Midtjylland U18 - OGC Nice U18 0-0
50' Gloire Rutikanga udvist (andet gule kort)

Opstilling: Rasmus Bach - Rasmus Lauritsen, Malte Kiilerich Hansen, Rasmus Nicolaisen, Jeppe Solgaard - Jonas Gemmer, Gloire Rutikanga, Simon Sterring (53' Olajide Samuel Owolabi) - David Akintola (51' Mikkel Duelund), Razak Adebayo Odeyemi, Sigurd Schøndorf (50' Rasmus Nissen)