17.04.2014, 00:11 | Af: Administrator

Stærk midterforsvarer til Akademiet

15-årige Nicolai Damkjær er ny mand på Akademiet efter sommerferien.

Selv om han først lige har sat sin autograf på en akademiaftale med FC Midtjylland, så har Nicolai Damkjær faktisk allerede fået debut for det U17-hold, som han fra næste sæson skal være en del af.

For i weekenden fik Nicolai Damkjær, der spiller for FC Midtjyllands U15-hold i Herning, nemlig debut for U17-holdet i hjemmekampen mod OB. Og det var en mere end godkendt debut for midterforsvaret, som begyndte på banen og krydrede en god indsats med at score ulvenes sidste mål i 3-1-sejren over OB.

Men det er altså først efter sommerferien, at Nicolai Damkjær bliver en fast del af U17-truppen, og det er noget, som den høje forsvarsspiller ser frem til.

- Det er en stor mulighed at komme på Akademiet. Det bliver selvfølgelig hårdt, men det er også en oplevelse, som man skal huske at nyde. Målet er at blive bedre som fodboldspiller. At bygge på og nå næste step, fortæller Nicolai Damkjær.

- Den helt store drøm er at komme til at leve af fodbolden, og så er det bare en bonus, hvis man bliver solgt til udlandet, siger Nicolai Damkjær, der dog indrømmer, at det er en drøm at komme til en af de store ligaer i Europa, hvor især England tiltrækker den unge stoppers interesse.

Interessen fra fodbold har altid været der, og som fire-årig begyndte han så for alvor at lege med bolden. Siden er det blevet til pladser både i angrebet, på kanten og på den centrale midtbane, inden han blev rykket ned i midterforsvaret.

Fysisk stærk spiller
- Jeg er hurtig og fysisk stærk, og så er jeg teknisk godt med, lyder det fra Nicolai Damkjær, når han skal pege på sine stærke sider på grønsværen.

Og det er meget godt i overensstemmelse med hans nuværende træner på U15-holdet Anders Nims vurdering.

- Nicolai er en stor og atletisk forsvarsspiller. Han er hurtig og fysisk stærk. Han er god i hovedspillet, og så er han frem for alt teknisk dygtig, og det er sjældent, man ser så stor en spiller, som er så teknisk dygtig. Han er en leder på banen og meget dedikeret til at dygtiggøre sig, fortæller Anders Nim.

- Han skal have fokus på at blive endnu mere kompromisløs. Han er nogle gange for pæn ved modstanderne. Der må han gerne bringe endnu mere fysik med ind i sit spil og sætte sig igennem, siger U15-træneren, som altså efter sommerferien sender Nicolai Damkjær videre til Akademiet, hvor chefen hedder Flemming Broe.

Og han ser også et spændende potentiale i den unge midterforsvarer.

- Nicolai er en teknisk velfunderet spiller med et stort overblik. Han er stærk i duelspillet og spiller med en stor autoritet. Han er god til at bryde bolden og en dygtig igangsætter. Han kan blive endnu bedre til at søge med frem i banen og lave kædegennemløb, og så kan hans lederegenskaber også udvikles yderligere, siger Flemming Broe.

Stort at møde engelsk gigant
Dermed venter der utvivlsomt mange store fodboldoplevelser fra Nicolai Damkjær, som har fået sin fodboldopdragelse i samarbejdsklubben Holstebro Boldklub.

- Mads Jensen og Kim Gravgaard har hjulpet mig godt på vej i den tid, jeg var i Holstebro. Men generelt har alle trænere i Holstebro og FC Midtjylland haft betydning for mig, siger Nicolai Damkjær, der havde en af de helt store fodboldoplevelser, da han sammen med resten af ulvenes U15-hold var i London.

- Den største fodboldoplevelse var nok, da vi var i London og spillede mod Tottenham, hvor jeg blandt andet scorede et mål. Det var stort at møde sådan et hold, siger Nicolai Damkjær.

- De er meget fysisk stærke i England, og vi kunne mærke, at vi ikke var vant til det store tryk, de lagde på os. Det var en stor udfordring. Men vi formåede at bruge vores tekniske kompetencer ved at spille rundt om dem. På den tekniske del, synes jeg, at vi var lige så godt med som dem, siger Nicolai Damkjær.

Den 15-årige tidligere HB-spiller begynder på Akademiet efter sommerferien.