28.04.2014, 20:36 | Af: Administrator

U17 spillede sig i semifinalen

FC Midtjylland U17 er klar til semifinalen i Trofeo Nereo Rocoo turneringen i Italien, efter de mandag aften besejrede de berygtede mexicanske Chivas.

Akademiet Chivas kommer fra storbyen Guadalajara i Mexico, der er landets anden største by og spås at huse mellem fire og syv millioner indbyggere. Akademiet har opnået stor international anerkendelse for deres talentudvikling, og det var derfor en stor opgave, de unge ulve stod over for mandag aften. Men midtjyderne lod sig ikke skræmme.

- Det var en helt fantastisk kamp, vi var vidne til i dag. Begge hold viste stor spillelyst og niveauet var imponerende. At vi endte med at trække os sejrrigt fra opgøret med to flotte scoringer, gjorde kun det hele bedre, fortæller cheftræner Svend Graversen.

Første halvleg var en meget lige affære. FC Midtjylland etablerede sig et svagt spillemæssigt overtag, men mexicanerne havde større held med at producere chancer. Alligevel var det ulvene der bragte sig foran inden pausen ved Simon Sterring, der fulgte op på en afslutning af Rasmus Nissen.

Mikkel Duelund havde med et flot gennembrud stor del i scoringen til 1–0, og selvsamme fordoblede i anden halvleg føringen, da han på et frispark kanonerede bolden op i målhjørnet fra 30 meter.  Chivas forsøgte at ændre på resultatet, men midtjyderne holdte dem flot på afstand hele anden halvleg. FC Midtjylland sikrede sig dermed med en 2–0 sejr en plads i semifinalen, hvor serbiske F.C. Stella Rossa fra Beograd – også kendt som Røde Stjerne – venter.

- Vi er skide stolte, for at sige det mildt. Det var en fremragende præstation af drengene i dag, og vi viser, vi står stærkt i forhold til mange af verdens bedste akademier. Det er kampe som disse, vi elsker at spille, for det er glimrende udvikling til vores spillere, lyder det fra en glad Svend Graversen, der slutter.

- Nu står vi over for Røde Stjerne i morgen. Vi har ikke set dem spille, men skal se noget video igennem her i aften. Det skulle være et fysisk stærkt mandskab. Jeg er overbevist om, de går til makronerne – så det bliver svært. Men selvom folk er trætte, giver vi den alt vi har.

Semifinalen mod F.C. Stella Rossa spilles i morgen tirsdag. Kampen fløjtes i gang klokken 19.00. Se turneringsplanen HER.

Opstilling:

Oliver Ottesen – Alexander Munksgaard, Kristian Dirks Riis, Rasmus Nicolaisen, Anders Hagelskjær – Alexander Nicolajsen, Gloire Rutikanga (30' Nikolaj Kirk), Mikkel Duelund – Rasmus Nissen, Mikael Anderson (45' Jákup Thomsen) – Simon Sterring (55' Mads Friis)