27.04.2014, 19:02 | Af: Administrator

U17 vandt nervekrig mod italienere

Ulvene er i kvartfinalen ved Trofeo Nereo Rocco efter 0-0 mod Hellas Verona

FCM U17 løb ind på banen med visheden om at uafgjort ville være tilstrækkeligt til at sende dem i kvartfinalen. Verona var på den anden side klar over, at de skulle vinde kampen for at gå videre, og det satte også sit præg på kampen - Italienerne forcerede, mens FCM forsvarede sig og prøvede at holde bolden i egne rækker.

Især i første halvleg lykkedes missionen for Ulvene. Man undgik at komme til at stå for langt tilbage på banen, skilte sig fornuftigt af med bolden, og holdt Verona fra de åbne muligheder.

Offensivt var Mikael Anderson en kilde til uro på kanten, men den største FCM-chance kom dog efter en dødbold midt i halvlegen. Anders Hagelskjær sendte god serv ind i feltet, hvor Rasmus Nicolaisen (billedet) headede hårdt fra kort afstand. Italienernes målmand præsterede imidlertid en fantomredning, og sørgede for at stillingen var 0-0 ved pausen.

Med næb og klør
I anden halvleg intensiverede italienerne presset, og kampen formede sig i stadig stigende grad som en overlevelseskamp for FCM U17. Ulvene blev presset tilbage og formåede ikke længere at holde fast i bolden i ret lang tid.

Efter et kvarters spil gik det næsten galt, da et fladt Verona-indlæg fik lov til at passere hele vejen over til bagerste stolpe, hvor en Verona spiller havde frit skud. Heldigvis høvlede han skuddet over mål.

Kort efter fik Verona en spiller udvist, men det røde kort ændrede ikke på det hidtidige spilmønster. Gradvist løb Italienerne dog tør for kræfter, og selvom nerverne sad uden på tøjet på FCM-bænken blev det ikke for alvor farligt i slutfasen. 0-0 blev slutfacit, og så kunne Ulvene bryde ud i jubel over at være gået videre - på bedste italiensk manér.

- Det bliver en forsvarskamp, som man godt kunne have forventet. Spillerne vidste vi var videre med uafgjort, og fokuserede på at vinde tid og forsvare vores felt. Det lykkedes, og bagkæden fortjener stor ros i dag. Verona er et teknisk dygtigt mandskab, og slog nogle virkeligt veludførte, hårde indlæg, der satte vores forsvar og målmand på prøve, berettede en glad og lettet Søren Bjerg Jensen fra det nordlige Italien.

Med sig fra pulje B tager FCM senegalesiske Etoile Lusitana. "Lusitanas stjerne" vandt deres sidste puljekamp med 2-0 over allerede eliminerede Napoli, og slutter dermed på førstepladsen. Generelt har det været en skidt turnering for de italienske hold, og Udinese er det eneste tilbageværende mandskab fra værtsnationen.

I kvartfinalen skal FCM op mod mexicanske C.D. Guadalaraja, i daglig tale bare kendt som Chivas. Mellemamerikanerne vandt deres pulje foran Udinese og ligner et stærkt mandskab efter to sejre, en uafgjort og ingen mål imod i puljespillet.

- Det, vi har set, er at det er et teknisk velfunderet hold med små, hurtige spillere der hele tiden er i bevægelse. Til gengæld har vi en fordel i højde og drøjde, og det gør, at vi tror, vi kan skabe farlige situationer imod dem i forbindelse med standardsituationerne, lyder Søren Bjergs umiddelbare vurdering af kvartfinalemodstanderne.

Kampen spilles på et stadion i Udine i morgen, mandag kl. 19.00.

Kvartfinalerne ved Trofeo Nereo Rocco (man. kl, 19.00)
Chivas (MEX) - FC Midtjylland
Etoile Lusitana (SEN) - Coritiba FC (BRA)
Røde Stjerne FC (SER) - Colo Colo (CHI)
Ryukei Kashiwa (JAP) - Udinese (ITA)
 

Hellas Verona FC U17 - FC Midtjylland U17 0-0
46' Udvisning Verona

Opstilling: Oliver Ottesen - Alexander Munksgaard, Kristian Dirks Riis, Rasmus Nicolaisen, Anders Hagelskjær - Alexander Nicolajsen, Nikolaj Kirk, Simon Sterring - Rasmus Nissen, Mikael Anderson (454' Malte Jürgensen), Jákup Thomsen (55' Mads Friis)