19.04.2014, 16:18 | Af: Administrator

Unge ulve møder italiensk storhold

Akademispillerne bliver matchet på højt niveau, når de søndag eftermiddag skal dyste med Inter om en plads i finalen ved den stærkt besatte U18-turnering Torneo Bellinzona i Schweiz.

Det italienske storhold Inter vandt lørdag eftermiddag med 1-0 over japanske Toyama Daiichi og sikrede sig dermed også førstepladsen i pulje A.

Træner Kenneth Andersen har haft lejlighed til at studere Inter lidt under turneringen, og han bekræfter, at det er et klassemandskab, som FCM U18 kommer til at bide skeer med.

- Det ser ud som om, at de stiller op i en 4-2-3-1 opstilling, hvor de har to rigtig stærke defensive centrale midtbanespillere foran bagkæden. Foran dem ligger der tre offensive midtbanespillere - to lynhurtige kantspillere og en 10'er type, der virker til at være deres dygtigste spiller. Jeg så deres første kamp i turneringen, hvor de vandt 2-0, og der scorede han og lagde op til det andet mål, fortæller FCM-træneren.

Han beretter om højt humør og optimisme i FCM-truppen trods det hårde kampprogram, der har budt på tre kampe a 2 x 30 minutters varighed på tre dage. Holdet blev fredag suppleret med Mikkel Duelund og midterforsvareren Kristian Dirks Riis, og op til kampen mod Inter er det umiddelbart kun Mikkel Frankoch, der er tvivlsom i den 18 mand store trup.

Ulvenes vej til semifinalen gik via en 1-0 sejr over kroatiske Rijeka og før det to 0-0 kampe mod henholdsvis franske Nice og schweiziske Basel. FCM-mandskabet, der er sammensat af den ældste årgang fra U17-holdet og de yngste spillere fra U19-truppen, har således endnu til gode at lukke et mål ind under turneringen.

Kampen mod Inter bliver spillet klokken 16.00 søndag eftermiddag på Bellinzona Stadion, der er beklædt med et nydeligt græstæppe. Det var i øvrigt den samme bane, som FCM U18 bookede billetten til semifinalen på.

Den anden semifinale ved Torneo Bellinzona bliver et rent schweizisk anliggende mellem storklubben Basel og Team Ticino, der er et hold sammensat af lokale spillere.

Foto: Jacob Poul Skoubo