24.04.2014, 12:30 | Af: Administrator

Vakuummaskine bekæmper skader

FC Midtjylland har taget en ny teknologi i brug for hurtigere restituering og skadebekæmpelse.

FC Midtjyllands fodboldspillere har taget en ny metode i brug i kampen mod skader. VacuSport er navnet på den nye teknologi, som ulvene har taget til sig. 

- Vi bruger vakuumbehandling som et supplement til vores normale behandlingsmetoder, og VacuSport er en fast del af vores restitutionsprogram. Der er mange spillere, som hopper i den efter kamp eller en hård træning, fortæller fysioterapeut i FC Midtjylland Nicklas Falkesgaard Pedersen.

FC MIDTJYLLAND - FCV SØNDAG D. 4/5 KL. 17.00 - KØB BILLETTER HER >>

- Vi har blandt andet brugt den for at reducere hævelser, så spillerne hurtigere har kunnet begynde genoptræningen, og det har vi haft gode erfaringer med, siger fysioterapeuten, der fortæller, at den eksempelvis bruges efter en operation for hurtigt at få hævelsen til at falde, så spilleren kan begynde genoptræningen.

- Vi bruger den også som reel skadesbehandling ved for eksempel fiberskader, hvor vi har oplevet, at spillerne hurtigere er blevet symptomfri, og dermed hurtigere har kunnet påbegynde rehabiliterende øvelser, hvilket i sidste ende har betydet en kortere skadespause, siger Nicklas Falkesgaard, der ikke er i tvivl om, at der er værdifuld tid at vinde ved at bruge VacuSport.

- Spillerne har taget vakuumbehandlingen til sig, og de opfatter det nu som en del af de redskaber, vi har, som kan være med til at holde dem skadesfri, og som kan bringe dem hurtigere tilbage på banen efter skade.

En af de spillere, som har haft stor glæde af VacuSport, er Erik Sviatchenko, som tidligere på sæsonen brugte den i forbindelse med en lyskeskade og som senest har brugt den i forbindelse med sin ankelskade.

- Jeg er særdeles tilfreds med behandlingen og har haft god nytte af vakuummaskinen. Behandlingen gav mærkbare resultater, og jeg mærkede markante forbedringer, fortæller Erik Sviatchenko, der kom hurtigere tilbage på grønsværen, end hvad der oprindeligt var udsigt til, da han to gange dagligt brugte vakuummaskinen.

Det er FC Midtjyllands sponsor WittCare, der forhandler vakuummaskinerne.