21.04.2014, 15:54 | Af: Administrator

Viborg fik hedeslag i Herning

FC Midtjylland triumferede i hede-derbyet med 5-2 over ærkerivalerne. Andersson scorede to for anden kamp i træk.

FC Midtjylland vendte 0-1 til 2-1 mod Viborg i mandagens Superliga-kamp, og da Petter Andersson scorede til 3-1 med godt ti minutter tilbage, så lignede det utvivlsomt en sejr til hjemmeholdet. Men det skulle alligevel blive nervepirrende til slut - og ikke mindst målrigt.

Med en sejr i det midtjyske derby mod Viborg kunne FC Midtjylland spille sig blot ét point efter AaB, der lørdag tabte hjemme til Randers FC. Det seneste arvefjendeopgør mellem de midtjyske mandskaber blev udkæmpet i domkirkebyen i november måned, hvor FC Midtjylland fightede sig til en sejr på 2-3. Marco Larsen blev ved den lejlighed første målscorer, og efter få minutter var han ikke langt fra at gentage bedriften. Efter en uopmærksomhed i Viborg-forsvaret fandt Larsen sig selv i en helt fri skudposition fra kanten af feltet, men afslutningen sneg sig forbi den ene opstander.

FCM’erne pressede godt på foran gæsternes mål, og særligt Morten ’Duncan’ og altid bevægelige Petter Andersson var hele tiden på lur. Alligevel faldt kampens første scoring i den anden ende. Et knaldhårdt indlæg fra Kevin Mensah blev rettet af på Patrick Banggaard, og bolden slog sig på stolpen, før den utageligt passerede Jonas Lössl. En såvel heldig som tilfældig føring til de grønblusede gæster, der ikke havde været meget på besøg i hjemmeholdets ende.

Udligningen faldt dog blot fem minutter senere, da Sylvester Igboun nettede tæt under mål. Jakob Poulsen fandt smart nigerianeren efter et indkast fra Kristian Bak, og så blev det 1-1 efter 25 minutter.

I FCM’s seneste opgør mod AGF nettede Petter Andersson to gange, og efter en halv time var han tæt ved at score sit femte sæsonmål, der dog endte med et hjørnespark. Også dagens 1-1-målskytte, Sylvester Igboun, viste sig flere gange frem fra sin bedste side, men de to mandskaber måtte gå til pause med 1-1.

Gæsterne kom til et par muligheder i anden halvlegs første kvarter, og især tårnhøje Babajide Ogunbiyi var tæt på, men Lössls lap fik løftet forsvarsspillerens hovedstød over buret.

Umiddelbart efter lykkedes til gengæld Marco Larsen med hovedet, og det var netop i duel med Ogunbiyi. Et langt udspark fra Jonas Lössl lå perfekt til Rilwan Hassan, og hans ballonbold fangede Michal Peskovic på mellemhånd, hvorfor Marco Larsen kunne score for andet derby i træk. 2-1 til ulvene.

Marco Larsen blev udskiftet til store klapsalver efter 70 minutter, hvor Eyjolfur Hedinsson erstattede ham, og med Larsen ude overtog en anden spiller målscorerens rolle. Petter Andersson udnyttede et nyt Rilwan Hassan-oplæg, som strøg hele vejen igennem Viborg-forsvaret, og med kun godt ti minutter tilbage og 3-1 på tavlen lignede det endnu en derbysejr til FC Midtjylland.

Umiddelbart efter lukkede Duncan definitivt – troede han, men linjedommeren vinkede prompte for offside på afslutningen, der sad plantet helt op i målhjørnet.

Men bedst som det altså stensikkert lignede en sejr til hjemmeholdet, så var Kevin Mensah på spil kort før slutfløjtet, præcist som det var tilfældet i det omvendte opgør i efteråret. Offensivspilleren fik lov at reducere til 3-2 med godt fem minutter tilbage, og så lugtede gæsterne blod i jagten på livgivende point i bunden.

Viborgenserne levede dog ikke længe. To minutter efter reduceringen gik Morten ’Duncan’ Rasmussen i duel med VFF-keeper Peskovic, og bolden endte hos Petter Andersson, der kunne score sit fjerde mål i to kampe.

I slutfasen havde gæsterne forsøgt sig med et tremandsforsvar og en offensiv satsning, og da FC Midtjylland til allersidst slog sidste søm i domkirkedrengenes kiste, fik de tre forsvarsspillere ingen opbakning fra holdkammeraterne. Fra venstresiden forsøgte Sylvester Igboun at putte bolden ind forbi Peskovic. Morten ’Duncan’ gled ned efter bolden og skabte dermed endnu et mål, da indskiftede Eyjolfur Hedinsson let kunne lægge bolden over stregen efterfølgende.

Selv om det blev nervepirrende mod slutningen, så vinder FC Midtjylland en meriterende sejr på 5-2 over arvefjenderne fra Viborg. Ulvene ligger nu blot ét point efter AaB på førstepladsen.

KAMPFAKTA:
Superligaen, runde 28: FC Midtjylland - Viborg FF 5-2 (1-1)

20' 0-1 Patrick Banggaard (selvmål), 25' 1-1 Sylvester Igboun, 59' 2-1 Marco Larsen, 79' 3-1 Petter Andersson, 84' 3-2 Kevin Mensah, 86' 4-2 Petter Andersson, 90' 5-2 Eyjolfur Hedinsson

Advarsler: 35' Sylvester Igboun, 58' Kristian Bak (FCM) - 22' Jeff Mensah, 52' Mikkel Rask, 54' Lukas Lerager, 85' Christopher Poulsen, 90' David Boysen (VFF)

Holdopstillinger (Udskiftninger): 
FCM: 1 Jonas Lössl, 6 Jesper Juelsgård, 7 Jakob Poulsen, 8 Petter Andersson, 9 Morten 'Duncan' Rasmussen, 19 Marco Larsen (71' Eyjolfur Hedinsson), 20 Francis Dickoh, 26 Patrick Banggaard, 32 Kristian Bach Bak (76' André Rømer), 36 Rilwan Hassan, 44 Sylvester Igboun (90' Pione Sisto).

VFF: 1 Michal Peskovic, 4 Jacob Egeris (64' David Boysen), 5 Mikkel Rask, 6 Christopher Poulsen, 9 Kevin Mensah, 12 Lukas Lerager (90' Simon Nagel), 14 Babajide Ogunbiyi, 15 Kristoffer Pallesen, 18 Nicholas Gotfredsen, 19 Jeff Mensah (64' Marcel Rømer), 29 Thomas Dalgaard.

Dommer: Mads Kristoffer-Kristoffersen

Tilskuere: 8.903

Kampens FCM-spiller: Petter Andersson