23.05.2014, 09:55 | Af: Administrator

- Kolja er et forbillede for andre spillere

Kolja Afriyie får flotte ord med på vejen fra sportsdirektør Claus Steinlein og cheftræner Glen Riddersholm.

Vinderviljen er enorm, og han har været i klubben i halvdelen af dens levetid. Kolja Afriyie har haft stor betydning for FC Midtjylland og har altid kæmpet for logoet, men en diskusprolaps har i denne sæson sat store begrænsninger for Afriyie.

Ryggen har tvunget den sympatiske tysker til at sætte støvlerne på hylden. Og selv om det ikke blev til mange kampe i år, så var han dog med i den måske største; nemlig 3-2-sejren i Viborg, hvor Kolja Afriyie var med til at krige sejren hjem.

LÆS OGSÅ: Kolja: Fantastisk tid i FCM

Nu skal andre slag slås, og en spændende erhvervskarriere står for døren. Nu skal tiden bruges hos FC Midtjyllands tøjpartner Wunderelf, som Kolja Afriyie etablerede sammen med sine tidligere holdkammerater Simon Azoulay Pedersen og Jerry Lucena.

- Kolja er et forbillede for alle fodboldspillere. Han har sideløbende med sin fodboldkarriere haft gang i flere ting, og han har derfor hele vejen igennem været afklaret og klar til at begynde et nyt kapitel i sit liv. Han har planlagt sin fremtid, siger sportsdirektør Claus Steinlein.

- Kolja har været en fantastisk ambassadør for FC Midtjylland i alle de år, han har været her. Både på og uden for banen har han været vigtig for klubben, og med de egenskaber og værdier, han har, er jeg helt sikker på, at han også får en flot karriere uden for kridtstregerne, siger Steinlein.

For cheftræner Glen Riddersholm har Kolja Afriyie været en vigtig brik i den succes, som klubben har haft i sin unge levetid.

- I en ung klub som FC Midtjylland er Kolja en af de store. Han har jo selv i de perioder, hvor han ikke har kunnet spille på grund af skader, haft en enorm betydning for klubbens udvikling og den kultur, som vi i dag har bygget op, påpeger Glen Riddersholm.

- Han har såvel på som uden for banen repræsenteret FC Midtjylland på yderst sympatiskvis med gode værdier, og samtidig har han været en god fodboldspiller. På den måde er det virkelig en af de helt store kulturbærer, vi siger farvel til.

- Kolja vil blive savnet, men samtidig må man også have dyb respekt  for, at en idrætsmand trækker stikket, når han kan mærke, at kroppen ikke kan holde til belastningen mere. Kolja har en stor fremtid foran sig som medejer af en virksomhed, og derfor ved vi, at det er en idrætsmand, som kan sige farvel til en flot fodboldkarriere men samtidig goddag til nyt liv, hvor der venter spændende udfordringer, siger Glen Riddersholm.

Hele syv sæsoner og 185 kampe blev det til for Kolja Afriyie i FC Midtjylland-trøjen. Han fik sin debut den 12. august 2006 i 1-0-sejren på hjemmebane over AaB.