21.05.2014, 09:34 | Af: Administrator

Afriyie: Fantastisk tid i FCM

En diskusprolaps har tvunget Kolja Afriyie til et karrierestop. 185 kampe og fem mål blev det til for de midtjyske ulve.

Hundredvis af gange har han sprintet op og ned af højrekanten på MCH Arena. Og på alverdens andre fodboldstadions, men nu er det slut for 32-årige Kolja Afriyie. En diskusprolaps har sat en stopper for den sympatiske forsvarsspiller, der har måttet indstille sin karriere et halvt år før, kontrakten med FC Midtjylland udløb.

- Det er en mærkelig følelse, og jeg kommer selvfølgelig til at savne det helt vildt. Men jeg er også rimelig afklaret med det og glæder mig til karrieren efter fodboldkarrieren. Det er et nyt kapital, som begynder, siger Kolja  Afriyie.

Og det nye kapitel hedder Wunderelf. Sportsudstyrsfirma som Kolja Afriyie etablerede sammen med sine tidligere holdkammerater Simon Azoulay Pedersen og Jerry Lucena. Og det er et mærke, som langt fra er fremmed for de midt- og vestjyske fodboldfans. Wunderelf er nemlig tøjpartner i FC Midtjylland.

- Jeg vil gå fuldtid ind i Wunderelf nu, og det glæder jeg mig til at prøve, fortæller Afriyie.

Det er aldrig rart, når det er en skade, der skal bestemme, hvornår man skal stoppe sin karriere. Det er dog ikke et pludseligt stop for Afriyie. Allerede i begyndelsen af året fik han de første indikationer på, at det måske snart var slut på grønsværen.

- Overvejelserne om at stoppe kom for alvor efter de scanninger, jeg fik i februar inden træningslejren, hvor lægerne frarådede, at man gik ind og opererede for diskusprolapsen. Jeg havde et håb om, at de kunne operere, så jeg kunne blive klar igen, men i og med at det ikke var en mulighed, så kunne jeg se, at det nok var det rigtige at stoppe, hvis det ikke blev bedre, fortæller Kolja Afriyie.

Derfor var det ikke en svær beslutning.

- Nej, det var det ikke i sidste ende, fordi jeg har haft så dårlig en ryg, som jeg har haft. Jeg kunne mærke, den ikke kunne mere, så jeg blev nødt til at stoppe. Det har været undervejs et stykke tid i og med, at der er gået et år, hvor jeg kun har spillet seks-syv kampe, og det er jo ikke nok. Jeg har igennem længere tid haft ondt i ryggen, og så er det heller ikke helt så sjovt, som når man er topfit. På den måde har jeg været afklaret med det i et stykke tid, forklarer Afriyie om beslutningen.

Selv om sæsonen i år desværre har budt på for få kampe for Afriyie, så var han med i en af de største - nemlig 3-2-sejren i Viborg.

Med syv sæsoner og 185 kampe for ulvene har Kolja Afriyie haft en enorm betydning for udviklingen i FC Midtjylland, og han ser da også tilbage på en god tid på den midtjyske hede.

- Det har været en fantastisk tid, og det er en fantastisk klub, som altid vil være en del af mig, og jeg vil altid føle mig som en del af klubben. Jeg har fodboldmæssigt haft den største optur i FC Midtjylland, og jeg har fået mange venner her. På alle måder har det været fantastisk at være her. Jeg har været her af to omgange, og at jeg kom tilbage, fortæller også, at jeg har haft det godt her. Jeg har nydt at komme til træning hver dag og være i klubben, siger Kolja Afriyie.

Han debuterede for FC Midtjylland den 12. august 2006, og siden er det blevet til et hav af oplevelser i FCM-trøjen. Derfor har den 32-årige tysker da også svært ved at nævne den største oplevelse i ulvedragten, men peger på sølvmedaljer, de europæiske kampe, hvor især kampe mod Manchester City, står højt på listen, samt pokalfinalerne som nogle af de største oplevelser.

Tyskeren men den store vindervilje har været en populær skikkelse hos tilskuerne på MCH Arena, og han benytter da også lejligheden til at sende en hilsen til dem, der i så mange år har bakket ham og holdet op weekend efter weekend.

- Jeg vil gerne sende en stort tak for den opbakning, jeg har fået i den tid, jeg har været her. Den tid har de jo været en stor del af. Vi har nogle enestående fans, der er tætte på holdet, og som støtter i alle situationer. Det vil jeg gerne takke for. Selv om der har været en skuffelse til sidst i sæsonen, så er jeg sikker på, at klubben er i så meget udvikling, at der kommer store oplevelser i fremtiden. Det er jeg helt overbevist om, og det skal fansene glæde sig til, og det glæder jeg mig til, siger Kolja Afriyie.

Forsvarsspilleren kan med flere end 250 kampe på topplan for FC Midtjylland, Energie Cottbus, Esbjerg og Horsens samt ikke mindst 4 U21-landskampe for Tyskland se tilbage med et imponerende og flot fodbold-CV.

Kolja Afriyie
2000–2004 AC Horsens 14 (0)
2004–2006 Esbjerg fB 54 (4)
2006–2010 FC Midtjylland 100 (4)
2010–2011 Energie Cottbus 15 (0)
2011–2014 FC Midtjylland 85 (1)