21.05.2014, 09:55 | Af: Administrator

FC Midtjylland forlænger med Dickoh

Francis Dickoh har spillet et stærkt forår for ulvene, og det har resulteret i en ny aftale til den 31-årige forsvarsspiller.

FC Midtjylland hentede inden forårssæsonen blev skudt i gang Francis Dickoh til klubben på en halvårig kontrakt. Den er nu vekslet til en kontrakt, som løber til udgangen af 2015.

- Jeg er helt vildt tilfreds med at være i FC Midtjylland, og jeg er glad for, at jeg nu ved, hvad jeg skal. Jeg har været glad for at spille og er blevet bedre og bedre integreret i truppen. Målet var at spille mig til en længere kontrakt, og det er lykkes, og det er jeg selvfølgelig glad for, siger Francis Dickoh.

Siden forårets tredje runde har Dickoh spillet samtlige kampe for ulvene. Dermed er det blevet til 13 kampe i midterforsvaret, hvoraf alle sammen har været fra start.

- Det har været et spændende forår. Jeg ville gerne hjem og være med der, hvor det sker, og det må man sige, at jeg lige pludselig blev en stor del af, og det har været lærerigt og rigtig fedt, siger Francis Dickoh.

Han trådte til, da Erik Sviatchenko blev skadet og har siden dannet en solid forsvarsduo med Patrick Banggaard. Efter sommerferien er Sviatchenko tilbage, og dermed er der lagt op til hård konkurrence om de to pladser i midterforsvaret. 

- Det er en konkurrencesituation, som der skal være på et tophold, og den, håber jeg også, er der til næste sæson, for den gør, at vi kan konkurrere med de allerbedste. Jeg er her for at spille, og jeg er sikker på, at kommer jeg i endnu bedre form, så er jeg også bæredygtigt og god nok til at spille på det her hold, siger Francis Dickoh.

Med sine 31 år er Francis Dickoh en af de mest rutinerede spillere i en ung midtjysk trup, og forsvarsspilleren er bevist om sin rolle på holdet.

- Jeg skal bidrage med nogle af de erfaringer, jeg har gjort mig i min karriere, og det kan forhåbentligt smitte af på nogle de andre. Jeg vil gerne være en af dem, der kan hjælpe de unge, siger Dickoh.

I FC Midtjylland er cheftræner Glen Riddersholm glad for forlængelsen, som han kalder logisk.

- Francis har vist såvel på som uden for banen, at han passer perfekt  ind i klubbens værdier og den måde, vi gerne vil spille fodbold. Derfor falder det i god tråd med de præstationer, han har leveret i foråret, at han får forlænget sin kontrakt. Han er en spiller med en enorm erfaring fra en lang karriere, og det er noget af det, vi har brug for. Han er en spiller, som de unge kan læne sig op ad, siger Glen Riddersholm.  

FC Midtjylland var det hold i den netop afsluttede Superliga-sæson, som lukkede færrest mål ind, mens holdet i den anden ende ligeså var det mest effektive.