11.05.2014, 17:05 | Af: Administrator

FCM snublede i overtiden

Med 2-3 i overtiden hjemme mod FCK er FCM ikke længere med i guldkampen, da AaB fik 0-0 i Slagelse. Sølvet skal nu forsvares i sidste spillerunde.

FC Midtjylland skulle søndag hente sæsonens tredje sejr over FCK, hvis holdet stadig selv skulle afgøre, om man var med i guldkampen indtil 33. og sidste spillerunde.

Uden at skabe chancer havde gæsterne spillet i den indledende fase, men på en giftig omstilling trak Petter Andersson straffespark i Johan Wilands målfelt. Morten 'Duncan' Rasmussen var sikker fra pletten, og så kunne FC Midtjylland snuppe en tidlig føring på 1-0. Det var FCM’s første straffespark i sæsonen.

FCK’erne sendte dog bølge efter bølge mod Jonas Lössls mål, og den midtjyske keeper kom på arbejde. Først måtte han redde en friløber fra Andreas Cornelius, og siden parerede han Rurik Gislason tæt under mål.

Det lignede en hjemmeføring ved halvtid, men lige før pausen kunne Jonas Lössl ikke holde Christian Bolaños’ afslutning. Rurik Gislason kunne uhindret putte bolden over kridtlinjen og sikre 1-1, da de to mandskaber gik ind til 15 minutters pausesnak.

Midtjyderne kom ud med en hel anden energi fra anden halvlegs begyndelse, men alligevel var gæsterne farligst. På et hjørnespark kom Andreas Cornelius højest og pandede bolden i det lange hjørne til københavnsk føring.

Hjemmeholdet var tvunget til at satse fremadrettet, men det lykkedes ikke helt at komme igennem. En udligning faldt i stedet ud af nærmest ingenting, da Pione Sisto fra stående chippede bolden ind til Duncan, der havde fundet det helt rigtige hul i FCK-defensiven. 2-2 og knap en halv time igen for FCM’erne, der også skulle få muligheden for at bringe sig i front.

Med et kvarter igen tog Wolverhampton-lejede Georg Margreitter nemlig hånden til hjælp i feltet, og dommer Kenn Hansen pegede endnu engang på pletten. I samme situation fik østrigeren sit andet gule kort og måtte forlade banen.

Denne gang var Morten ’Duncan’ dog mindre sikker fra de 11 meter. Angriberens afslutning sad ikke yderligt og lå samtidig i en perfekt højde for Johan Wiland. Fortsat 2-2.

Hjemmeholdet pressede på for sejren, men trods flere gode forsøg og flere optræk, så blev det ikke til flere scoringer fra midtjysk side.

Dybt inde i overtiden fik holdet i stedet en kold, kold dukkert. I to omgange fik FCK’erne nettet til 2-3 på et hjørnespark, og dermed skiller blot to point nu holdene før sidste spillerunde.

Samtidig fik AaB 0-0 ude mod FC Vestsjælland, og dermed er aalborgenserne nu matematisk sikre på guldet. Fire point skiller Kent Nielsens mandskab og FCM med én kamp tilbage.

KAMPFAKTA:
Superligaen, runde 32: FC Midtjylland - F.C. København 2-3 (1-1)

13' 1-0 Morten 'Duncan' Rasmussen (straffe), 45' 1-1 Rurik Gislason, 52' 1-2 Andreas Cornelius, 63' 2-2 Morten 'Duncan' Rasmussen, 90'+ Christian Bolaños

Advarsler: 18' André Rømer, 26' Jakob Poulsen, 45'+ Sylvester Igboun (FCM) - 24' Rurik Gislason, 45'+ Georg Margreitter, 74' Georg Margreitter (FCK)

Udvisninger: 74' Georg Margreitter (2xgult)

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM:
1 Jonas Lössl, 6 Jesper Juelsgård (8' André Rømer), 7 Jakob Poulsen, 8 Petter Andersson, 9 Morten 'Duncan' Rasmussen, 19 Marco Larsen (63' Rilwan Hassan), 20 Francis Dickoh, 26 Patrick Banggaard, 27 Pione Sisto (81' Eyjolfur Hedinsson), 32 Kristian Bach Bak, 44 Sylvester Igboun.

FCK: 21 Johan Wiland, 2 Lars Jacobsen, 3 Pierre Bengtsson, 8 Thomas Delaney, 11 Andreas Cornelius, 15 Georg Margreitter, 16 Thomas Kristensen, 19 Rurik Gislason (66' Claudemir), 22 Daniel Braaten, 25 Christoffer Remmer (68' Danny Amankwa), 30 Christian Bolaños.

Dommer: Kenn Hansen

Tilskuere: 11.021

Kampens FCM-spiller: Jonas Lössl