04.05.2014, 14:46 | Af: Administrator

FCM U19 åbnede guldkampen på ny

2-0 sejr over topholdet fra EfB skaber fornyet spænding i medaljekampen i U19 Ligaen

Der var ikke så meget at rafle om for FCM U19, der kun kunne bruge en sejr, hvis de skulle holde liv i chancen for at blande sig i mesterskabskampen. Modsat kunne førerholdet Esbjerg med en sejr øge deres forspring til nr. 2 til seks point, og komme snublende tæt på guldet.

FCM-spillerne virkede dog ikke synderligt tyngede af kampens betydning, og startede opgøret bedst, uden det blev til nævneværdige muligheder.

Gradvist overtog EfB dog spillet, og efter en halv time fik det trænerteamet til at lave en rokade. Sigurd Schøndorf blev sendt ud på kanten i stedet for David Akintola, der overtog hans plads på den offensive midtbane, i det håb at boldfaste Schøndorf kunne hjælpe til at beholde bolden på FCM-fødder i længere tid - bolden blev smidt væk for nemt, og det var for nemt for Esbjerg at slippe væk fra FCM-presset.

Ændringen hjalp på FCM-spillet, og efter fyrre minutters spil, bragte Ulvene sig i front. Sigurd Schøndorf studsede et indlæg videre ind i feltet med hovedet. Bolden nåede at hoppe en enkelt gang, og så peb Razak sit sekstende sæsonmål i nettet med venstrebenet.

1-0 var også stillingen efter en første halvleg, der ikke havde budt på mange chancer ud over den, der førte til målet og et EfB-hovedstød forbi mål efter en standarsdituation.

Modstod Esbjergs pres
Efter pausen lagde Esbjerg yderligere tryk på Ulvene, der kom til at stå for langt tilbage på banen og ikke fik lagt tilstrækkeligt med tryk på gæsterne.

Det gav to store muligheder til vestjyderne, men i begge tilfælde klarede Rasmus Bach flot i FCM-målet. I den modsatte ende kom Razak også frem til en stor mulighed, men hans forsøg på at lobbe bolden i mål endte i hænderne på keeperen.

Efter 79 minutter faldt afgørelsen dog, da Razak blev sendt afsted i dybden og prikkede bolden uden om Esbjerg-målmanden, der kantede ham. Esbjerg-spillerne følte sig bortdømt, og det var også svært at afgøre, hvor meget kontakt, der var mellem spillerne, men dommeren var ikke i tvivl og pegede på pletten. Sigurd Schøndorf udnyttede stensikkert den store mulighed. 2-0.

I slutfasen var FCM-spillerne synligt trætte, men de forhindrede alligevel den Esbjerg-reducering, der kunne have skabt fornyet spænding om opgøret. Kenneth Andersen roste efter opgøret sine spilleres indstilling:

- Det var ikke så kønt i dag, men så må man krige den hjem, og det gjorde drengene. Esbjerg har bolden mere, end vi havde ønsket, men der er på intet tidspunkt uro, ingen optræk til panik, og vi er gode til at holde dem fra chancer. Det var tydeligt at nogle af spillerne var slidte til sidst, og vi var også tvunget til at lave nogle ændringer, da det stod klart, at Malte (Kiilerich, red.) og Frankoch ikke ville nå at blive klar, fortalte Kenneth Andersen.

De tre point sender FCM U19 op på ligaens tredjeplads, seks point efter Esbjerg, men med en kamp på hånden. Se stilling og resultater fra U19 Ligaen her.

FCM U19 spiller allerede igen på onsdag, den 7. maj, kl. 18.30, hvor man på udebane møder Randers FC.
 

FC Midtjylland U19 - Esbjerg fB U19 2-0 (1-0)
39' 1-0 Razak Adebayo Odeyemi (assist Sigurd Schøndorf)
79' 2-0 Sigurd Schøndorf (str.)

Opstilling: Rasmus Bach - Rasmus Nissen, Rasmus Nicolaisen, Rasmus Lauritsen, Jeppe Solgaard - Jonas Gemmer, Olajide Samuel Owolabi (71' Mikkel Adamsen), Sigurd Schøndorf (85' Anders Lund), David Akintola, Ramjavakar Yogathas (60' Simon Sterring), Razak Adebayo Odeyemi

Billede: JPS Photo 2014