13.05.2014, 08:12 | Af: Administrator

Flere tilskuere og større opbakning på MCH

Mere end 137.000 tilskuere har været til fodbold på MCH Arena i denne sæson. En fremgang på 39 procent i forhold til sæsonen før.

I minutterne efter slutfløjtet mod FCK sent søndag eftermiddag var det svært at finde en grimasse, der kunne passe som FCM-spiller, tilhænger eller medarbejder for den sags skyld.

Mandagen blev brugt på at snakke den højdramatiske afsluttende hjemmekamp igennem, og en af de konklusioner, der står tilbage efter evaluering af både søndagen og hele sæsonen er, at MCH Arena atter er blevet et in-sted for fodboldinteresserede midt- og vestjyder.

Med et tilskuergennemsnit på over 8000 i denne sæson har ulvene på hjemmebane oplevet en tilskuerfremgang på godt 2000 tilskuere pr. kamp, hvilket svarer til en stigning på 39 procent i forhold til året før. Det i sig selv er meget positivt. Hvad, der gør det endnu bedre er, at tilskuerne på MCH bliver bedre og bedre til at bakke hjemmeholdet op.

- Det markant større fremmøde hænger naturligvis sammen med, at vi har ligget godt. Men der er heller ingen tvivl om, at de initiativer, vi løbende sætter i søen for at øge interessen og stemningen på stadion, nu slår igennem, konstaterer FCM-direktør Hans Krabbe.

Går man eksempelvis halvandet år tilbage, så var der god plads på begge fløje på Unibet Tribunen. I denne sæson har Unibet-bastionen været tætpakket stort set hver gang, og den massive støtte fra endetribunen med de mest hardcore tilhængere smitter hele stadion.

- Det midt- og vestjyske fodboldpublikum har traditionelt været lidt genert, hvis man kan sige det sådan. Derimod har det ikke skortet på højlydt opbakning, når vi eksempelvis har været på udebane. Men i denne sæson er det tydeligt, at Unibet-tilskuerne har trukket resten af stadion med. Nu står folk på de øvrige tribuner gerne og kvitterer med klapsalver allerede i 1. halvleg. Det er både nyt og meget vigtigt for spillerne og hele stemningen, siger Hans Krabbe.

Den mere koncentrerede stemning på Unibet skyldes blandt andet det All-Singing-Area, der er etableret midt på tribunen. Herfra breder stemningen sig til hele stadion.

- Jeg har talt med tilskuere, der ikke normalt kommer på MCH, og de fremhæver alle Unibet-stemningen og måden, sangene kører fra ende til ende. Der har vi fat i noget godt, og det skal dyrkes endnu mere, siger Hans Krabbe.

Allerede nu arbejder FCM med yderligere justeringer på stadion, så stemningen kan få endnu et hak opad i den kommende sæson. Meget gerne sammen med tilskuertallet, så den gode udvikling fastholdes.