05.05.2014, 16:05 | Af: Administrator

Flot hæder til FCM-talent

FC Midtjyllands Mikkel Duelund blev topscorer i Trofeo Nereo Rocco og blev efter finalen kåret til turneringens bedste spiller.

AC Milan, SSC Napoli og brasilianske Coritiba FC. Det var store klubber, som FC Midtjyllands U17-hold var oppe imod i en af de helt store internationale ungdomsturneringer Trofeo Nereo Rocco i Italien.

Men de midtjyske talenter lod sig ikke skræmme og spillede sig som bekendt i finalen mod brasilianske Coritiba FC, som dog desværre tog turneringssejren med en 2-1-sejr i finalen.

På det individuelle plan var det dog en dansker, der tog de store priser. For FC Midtjyllands Mikkel Duelund blev både turneringstopscorer, og efter finalen blev han også kåret til turneringens bedste spiller.

- Jeg føler, jeg gjorde det, jeg plejer, og så lykkedes det bare. Og så havde jeg selvfølgelig nogle rigtig dygtige spillere omkring mig. Det var en god holdindsats hele vejen igen, og det er også derfor, vi står med tre pokaler, siger Mikkel Duelund med henvisning til den pokalen, som holdet modtog for den flotte andenplads samt topscorerpokalen og pokalen for turneringens bedste.

- Det betyder rigtig meget. Det giver selvtillid, og det er altid fedt. Lige da jeg blev kåret, var det ikke så meget det, jeg tænkte på, der var jeg mere skuffet over, at vi havde tabt finalen. Men nu kan jeg godt se, at det er fedt at blive kåret til turneringens spiller. Det tager jeg som et cadeau, siger 16-årige Mikkel Duelund.

I det hele taget har det været en stor oplevelse at spille med i en stor international turnering.

- Det har været super fedt. Det var fedt, at vi spillede os i finalen, men det var selvfølgelig bittert at tabe den. Men alt i alt har det været en rigtig god oplevelse. Vi har fået international erfaring og troen på os selv, og at komme så langt i en international turneringen havde man ikke rigtigt turde håbe, siger Duelund.

De midtjyske drenge oplevede undervejs tricks, som de ikke er vant til hjemme fra U17 Ligaen.

- Niveauet er altid lidt højere, når man møder de bedste modstandere, men forskellen er de små detaljer, som at trække tiden, rive i trøjen og spille hårdt på de rigtige tidspunkter. Bruger man ikke de små elementer, er det stort set umuligt at vinde, siger Mikkel Duelund.

Undervejs i turneringen vandt de unge ulve blandt andre over SSC Napoli og mexicanske Chivas og spillede uafgjort mod Hellas Verona og Jose Mourinhos senegalesiske akademi Etolie Lusitana.