22.05.2014, 19:39 | Af: Administrator

Magtdemonstration af U17

Revancherede sig efter weekendens svipser mod FCK med en 6-1 udradering af Esbjerg

FCM U17 gik på banen med den mission, at de skulle have slettet indtrykket fra lørdagens mindre gode indsats, og det lykkedes til overmål. Kvaliteten var ikke i top, i alt hvad Ulvene foretog sig i første halvleg, men der var en hel anden ærgerrighed end i kampen mod FCK.

Efter 14 minutter kom FCM U17 foran på en måde, som samtlige tilstedeværende, og Anders Hagelskjær i særdeleshed vil kunne huske i lang, lang tid. Venstrebacken modtog bolden i en omstilling, tog et enkelt træk og tordnede læderet snorlige i kassen fra 35 meter - og for ligesom at sætte prikken over i'et ødelagde sparket samtidig netmaskerne. Det er ikke en overdrivelse - nettet rev sig ganske enkelt løs ude ved den ene stolpe og måtte repareres. "Han kommer aldrig til at lave noget tilsvarende igen", var Svend Graversens hovedrystende kommentar til Hagelskjærs nedrivningskugle.

Esbjerg var dog fortsat godt med i opgøret, og kort efter havde vestjyderne en afslutning på stolpen. Kort efter så det ud, som om bolden havde været ude over sidelinjen til FCM-indkast, og alle Ulvene stoppede op. Linjedommeren havde dog ikke vinket, og så løb Esbjerg ned og udlignede.

Ulvene svarede dog hurtigt igen, for knap nok var bolden givet op, før de broderede sig igennem i Esbjergs venstreside. Erik Braun slog bolden ind over og i feltet øgede Mikkel Duelund (billedet) til 2-1.

Efter målet tippede kampen til FCM's fordel, men det var først i anden halvleg at tommelskruerne for alvor blev sat på de forsvarende mestre. Først lagde Simon Sterring bolden skråt tilbage til Duelund, der nettede for anden gang.

Herefter faldt målene som perler på en snor. Rasmus Nicolaisen steg to gange til vejrs og headede bolden i nettet, og midterforsvareren er nu oppe på uhørte 12(!) sæsonmål - hver og en scoret efter standardsituationer. I mellem de to Nico-scoringer nåede Duelund endda at fuldende sit hattrick, og han står nu noteret for 13 mål.

- Super kamp, hvor Esbjerg kom med hele arsenalet, men samme gjorde vi. Der er så sindssygt meget kvalitet på det her hold, når vi rammer niveauet, og det er endda ikke alt, der lykkes for os i dag.  Men det vigtigste var spillernes reaktion oven på FCK-kampen - det her var et statement, og lige hvad, vi havde bedt om, sagde en forståeligt glad Svend Graversen efter kampen.

Med storsejren tilbageerobrer FCM U17 førstepladsen i U17 Ligaen, i kraft af en målscore der er to mål bedre end AaB. Randers ligger et point efter på tredjepladsen, men med en kamp færre spillet. Se stilling og resultater her

Der resterer nu kun to kampe i ligasæsonen for FCM U17, og den næste udspiller sig på udebane mod Brøndby lørdag den 31/5 kl. 15.15.

FC Midtjylland U17 - Esbjerg fB U17 6-1 (2-1)
14' 1-0 Anders Hagelskjær
21' 1-1 Mark Brink, EfB
22' 2-1 Mikkel Duelund
45' 3-1 Mikkel Duelund
50' 4-1 Rasmus Nicolaisen
53' 5-1 Mikkel Duelund
62' 6-1 Rasmus Nicolaisen

Opstilling: Oliver Ottesen - Malte Jürgensen, Alexander Munksgaard, Rasmus Nicolaisen, Anders Hagelskjær (61' Mikael Anderson) - Alexander Nicolajsen (41' Gloire Rutikanga), Nikolaj Kirk, Mikkel Duelund - Rasmus Nissen, Erik Braun (65' Jákup Thomsen), Simon Sterring