05.05.2014, 15:18 | Af: Administrator

Nikolaj Kirk i aktion for U16-landsholdet

Akademispilleren Nikolaj Kirk var i sidste uge i aktion for det danske U16-landshold i to venskabskampe mod Ungarn.

Det danske U16-landshold var i sidste uge samlet i Budapest, hvor det har spillet to venskabskampe mod Ungarns U16-landshold. Og her var FC Midtjylland repræsenteret i skikkels af Nikolaj Kirk, der til daglig slår sine folder på U17-holdets midtbane.

I den første kamp, som blev spillet torsdag aften, kom den unge ulv på banen efter 71 minutters spil. Inden da kunne han fra bænken se Ungarn bringe sig foran på en effektiv omstilling allerede efter ti minutters spil.

Danmark kom dog godt igen og fik faktisk bragt sig foran 2-1, men hjemmeholdet fik udlignet på en kontroversiel scoring til 2-2 på et indirekte frispark, som blev taget, mens den danske målmand Victor Anker lå ned og ømmede sig.

Returkampen blev spillet lørdag middag, og denne gang havde U16-landstræner Per Holm fundet plads til Nikolaj Kirk i startopstillingen. Den talentfulde ulv fik den første halve time på banen og kunne således fra nært hold se Marco Harboe bringe Danmark foran 1-0 efter fem minutters spil.

Endnu engang sluttede det hele dog helt lige, da det i et målrigt opgør blev 3-3. da Danmarik med et fladt skud ved den ene stolpe udlignede.

Selv om kampene mod Ungarn ikke kastede en sejr af sig, er landstræner Per Holm tilfreds med udbyttet. 

- Disse dage i Ungarn har været super! Gruppen er groet formidabelt ind i hinanden, og drengene vil hinanden på og udenfor banen. De har taget kæmpeskridt og er en god og stærk gruppe at arbejde med, siger han til DBU.dk.

Træningssamlingen i Ungarn var U16-landsholdets sidste aktivitet for årgang 1998, inden de til sommer rykker op på U17-landsholdet. De danske talenter kan se tilbage på nogle flotte præstationer, hvor man blandt andet har spillet lige op med store fodboldnationer som Spanien og Belgien.

Nikolaj Kirk, der har en fortid i samarbejdsklubberne Grønbjerg IF og Spjald IF, har med sine 5 landskampe været en væsentlig del af U16-landsholdet.  Mads Vang, som tidligere har spillet for samarbejdsklubberne Thyborøn IF og Lemvig GF, har ligeledes fået sin landsholdsdebut, mens Oliver Ottesen, Malte Jürgensen Mikael Anderson alle har været inde og snuse til U16-landsholdets træningssamlinger.