28.05.2014, 19:14 | Af: Administrator

Og VM-guldet går til...

Der blev netværket og fodboldnørdet til den helt store guldmedalje, da en af Danmarks mest indsigtsfulde kommentatorer og fodboldjournalister, Niels Christian Frederiksen, holdte oplæg for FCM-Netværket om den forstående VM-slutrunde.

Arrangementet var eksklusivt for medlemmerne af FCM-Netværket, der fik en lækker frokost fra Rib House og et vidende oplæg fra Niels Christian Frederiksen, som har været kommentator til adskillelige EM og VM-slutrunder. Frederiksen startede sit oplæg med at fortælle om fascinationen af VM.

- Det er ikke her, hvor vi ser de nye spillemæssige tendenser i fodbold. Her er Champions League meget bedre, men VM er noget helt specielt. Det er her myterne bliver skabt. Vi husker alle Zidanes skalle på Materazzi eller Diego Maradonas scoring med hånden i 1986, forklarede Niels Christian Frederiksen.

Niels Christian Frederiksen har selv boet i Argentina, og netop de sydamerikanske myter var et hovedtema i Frederiksens oplæg. Han fortalte levende om argentinernes specielle forhold til Brasilien, deres begejstring for Diego Maradona og deres lettere distancerede forhold til Lionel Messi, der i Argentina betragtes som catalaner fordi, at han rejste til Barcelona som 12-årig.

De tilhørende fra FCM-netværket fik også en status omkring det snarlige VM i Brasilien, hvor Frederiksen mente, at infrastrukturen kunne blive et problem. Men interessen for fodbold, den lever i Brasilien og hele Sydamerika.

- Man skal ikke tage fejl. For Brasilien, der handler det her ikke om at afholde et VM. Det handler om at vinde et VM, konkluderede Frederiksen.

Herefter fik publikum lov til at komme med deres bud på en VM-overraskelse, hvor lande som Belgien, Tyskland, Argentina og Colombia blev hævet op af hatten af det fodboldkyndige FCM-netværk. Til gengæld fik de tilhørende nogle gode bud fra Frederiksen på, hvor de skulle sætte deres penge på som VM-vinder.

Og så er vi tilbage til overskriften; VM guldet går til...

For Niels Christian Frederiksen havde en altoverskyggende favorit; nemlig værtslandet Brasilien. Ifølge Frederiksen er et traditionelt kreativt og driblestærkt brasiliansk landshold blevet suppleret af en stærk defensiv, der tæller profiler som Marcelo (Real Madrid), David Luiz og Thiago Silva (begge Paris Saint-Germain) samt Dani Alves (FC Barcelona).

På den baggrund betragtede Niels Christian Frederiksen det brasilianske hold som storfavoritter til at vinde VM. De kommende uger vil vise om han fik ret, men de fremmødte fra FCM-Netværket er i hvert fald blevet klædt godt på til VM-slutrunden i Brasilien.