15.05.2014, 13:56 | Af: Administrator

Talentfuld keeper klar til Akademiet

En af de bedre fødselsdagsgaver til Simon Brogaard Petersens 15-årige fødselsdag var en plads på FC Midtjyllands fodboldakademi.

Forsvar, midtbane og angreb. Simon Brogaard Petersen har prøvet det meste, men som U10-spiller røg han på kassen. Og det skulle vise sig at være en god idé, for siden har der været fart på udviklingen for målmanden, som i dag er inde omkring DBUs ungdomslandshold.

Den 15-årige keeper, som har fået sin første fodboldopdragelse i FCM samarbejdsklubben Vinderup IK, inden han som U13-spiller skiftede til FC Midtjylland, ser frem til at prøve kræfter med det midtjyske fodboldakademi efter sommerferien.

- Jeg glæder mig utroligt meget. Jeg tror, det bliver et spændende forløb, hvor jeg kommer til at møde en masse nye mennesker og kommer til at træne hårdt hver dag. Det ser jeg utroligt meget frem til, siger Simon Brogaard Petersen.

Som fire-årig blev fodboldstøvlerne for første gang snøret i Vinderup.

- Jeg spillede mest bare for hyggens skyld. Indtil jeg kom på Talentholdet, husker Simon Brogaard Petersen, der på trods af sin unge alder allerede kan hænge en række medaljer op på væggen.

- Mine største oplevelser har været til Brøndby Elite Cup, hvor vi har været i finalen alle tre år og vundet de to af finalerne, siger keeperen, der sætter følgende ord på sine største dyder som fodboldspiller.

- Mit mod på en fodboldbane er en af mine styrker. Jeg har modet til at komme ud på standarder og gribe bolden i feltet. Og så har jeg psyken og viljen til at ville det.

Men det er ikke kommet af sig selv. Mange mennesker har hjulpet den unge keeper til at nå hele vejen til FC Midtjyllands fodboldakademi.

- Der er mange, som har haft betydning for mig. Kevin og Stefan i Vinderup var dem, der startede det hele. Kresten Vedstesen, som har været min målmandstræner, siden jeg startede i FC Midtjylland, har hjulpet mig igennem en masse og sat barrieren højt. Rene Mejer har fulgt og støttet mig og gør det stadig. Min nuværende U15-træner Anders Nim har hjulpet mig tilbage ind omkring DBU. Kent Tornøe har siden dag ét været med til at motivere mig. Og så har min mor og far også hjulpet mig utrolig meget. De har været en rigtig stor hjælp til, at jeg er nået så langt, lyder det for Simon Brogaard Petersen.

Og fortsætter den gode udvikling, kan fodbolddrømmerne for alvor få lov at spire hos den talentfulde målmand.

- Jeg drømmer selvfølgelig om at få superligadebut og komme videre til udlandet. Og få debut på A-landsholdet - det er min største drøm, siger Simon Brogaard Petersen.

Og forudsætningerne til at nå langt er da også til stede, mener målmandstræner i FC Midtjylland Kresten Vedstesen.

- Simon er en fantastisk dreng med en fantastisk karakter. Han har en uovertruffen evne til at arbejde hårdt med alt det, han kan forbedre. Det er det, der har bragt ham hertil, hvor han er nu. Han startede på et niveau, hvor der var mange ting, han var udfordret på, og det har han arbejdet med. Han er ikke startet på øverste hylde, men talent handler også om at lægge på, og Simon har en evne til at lægge på i hver en træningsøvelse og i hver en kamp. Det er hans evne til at forbedre sig, der gør, at han har flyttet sig så langt, siger Kresten Vedstesen.

Også akademichef Flemming Broe ser et stort potentiale i den 15-årige målmand.

- Simon er meget dedikeret til sin sport, og han er en målmand med et stort potentiale, som har gode lederegenskaber. Han er meget ambitiøs og fokuseret, og så er han frem for alt meget træningsparat, siger Flemming Broe.