17.05.2014, 14:16 | Af: Administrator

U17 tabte et skridt mod FCK

Leverede en dårlig første halvleg, kom tilbage i anden, men satte to føringer over styr i 2-2 kampen

Der var nærmest kun vejret - solskin og tyve grader - at glæde sig over i de første fyrre minutter af FCM U17's kamp mod FCK. UIvene kunne slet ikke få spillet til at fungere, og lignede en skygge af sig selv, til trænerteamets udtalte frustration.

Ligesom i den foregående runde mod SønderjyskE måtte holdet undvære flere spillere, enten fordi de var skadede (Mads Vang, Mads Olsen) eller fordi de blev benyttet af U19 holdet (bl.a. Mikkel Duelund).

Svend Graversen afviste dog kategorisk, at afbuddene var årsagen til den meget ringe første halvleg:

- Nej. Uanset hvilke spillere vi stiller med, så ved de hvordan vi spiller i FCM, og det er ikke sådan her. Der var ingen passion, og ingen samhørighed inde på banen, og det var så langt fra det, der er vores DNA, som man næsten kan komme, skummede FCM-træneren efter kampen.

Spillet til trods, fik FCM U17 efter tyve minutter spillets største mulighed. En FCK'er havde hånd på et et indlæg i feltet, men Alexander Nicolajsen misbrugte muligheden.

Det var sæsonens sjette straffespark til FCM U17, der kun en enkelt gang har formået at score fra pletten. En kedelig statistisk, som Svend Graversen accepterer sit medansvar for:

- Det er Duelund der tager vores straffespark, men vi havde ikke fået aftalt, hvem der skulle tage det, når han ikke er med, og så blev det altså Alex. Det skulle have været afklaret på forhånd, erkendte Graversen.

FCM U17 fik løftet deres spil betragteligt i anden halvleg, og efter fem minutter kom 1-0 målet. Rasmus Nicolaisen scorede sit tiende sæsonmål, og ganske typisk var det efter en standardsituation. Midterforsvareren sparkede en nedfaldsbold det sidste stykke ind over stregen i FCK-feltet.

Føringen holdt dog kun fem minutter, og så satte Ulvene selv FCK i gang. En helt ufarlig situation blev forvandlet til det modsatte, da FCM tabte bolden, og FCK kunne køre en omstilling og udligne.

Gæsterne kunne dog også selv begå fejl og midtvejs i anden halvleg, straffede Nikolaj Kirk en sådan. Midtbanespilleren løb op for at presse modstanderens målmand, og da FCK-keeperen lidt uforsigtigt valgte at prøve at drible uden om ham, snuppede Kirk bolden og sparkede 2-1 målet i kassen.

Den føring fik lov til at stå i yderligere syv minutter, hvorefter sjællænderne fik et hjørnespark. Det blev i første omgang headet ud af zonen af FCM-forsvaret, men fra tyve meters afstand firsttimede en FCK'er returbolden ind bag Oliver Ottesen. En bitter pille at sluge, men også et mål, der var vanskeligt at gardere sig imod.

Ulvene forsøgte at fremtvinge et sejrsmål, men stillingen holdt kampen ud, og FCM U17 skal nu håbe på, at de øvrige tophold også har sat point til. Tjek stilling og resultater fra U17 Ligaen her.

FCM U17 spiller allerede igen på torsdag, den 22/5 kl. 19.00, hvor holdet på Wunderelf Arena får besøg af Esbjerg.

FC Midtjylland U17 - FC København U17 2-2 (0-0)
45' 1-0 Rasmus Nicolaisen
50' 1-1 FCK
60' 2-1 Nikolaj Kirk
67' 2-2 FCK

Opstilling: Oliver Ottesen - Alexander Munksgaard, Nicolai Damkjær Madsen [FCM U15], Rasmus Nicolaisen, Christian Kold Jensen - Alexander Nicolajsen, Nikolaj Kirk (70' Malthe Schmücker), Simon Sterring - Erik Braun, Mikael Anderson (50' Gloire Rutikanga), Jákup Thomsen