16.05.2014, 06:08 | Af: Administrator

U19: Møde mellem dødboldseksperter

FCM U19 møder FCK i en kamp, der kan få afgørende betydning for medaljefordelingen i U19 Ligaen

Holdene i U19 Ligaen er nået ind på opløbsstrækningen, og der er kamp om topplaceringerne. Esbjerg holder fortsat førstepladsen, men presses bagfra af FC Nordsjælland og FCM, og i de seneste uger har endnu et hold meldt sig ind i topstriden - nemlig dagens modstandere fra FCK.

Københavnerne vandt onsdag aften 2-1 på udebane over ærkerivalerne fra Brøndby, og har hentet 16 point i de sidste seks kampe – en slutspurt der har katapulteret dem op fra rækkens midte og direkte ind i kampen om medaljer.

- Det er et hold, der er rigtig godt organiseret, og har gode spillere i samtlige kæder. De har i denne sæson spillet med i Champions League for ungdomshold, hvor de skabte nogle rigtig flotte resultater mod stærke modstandere, blandt andet i kraft af, at de er virkelig dygtige på standardsituationer, fortæller Kenneth Andersen.

Netop dødbolde er dog en disciplin FCM U19 også selv excellerer i. Således kom samtlige mål i 4-2 sejren over SønderjyskE i seneste spillerunde kom efter standardsituationer. Rasmus Lauritsen stod for tre af målene, og backen, der kom til akademiet fra Brande IF, har naturligvis ikke været til at skyde igennem til træning i den seneste uge.

Det er dog ikke kun i sin egenskab af målscorer, at Lauritsen er et aktiv for holdet:

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi er lidt tyndt besat på de defensive pladser, så det er en god hjælp med en spiller som Rasmus, der både kan spille back, midterforsvarer og sekserpositionen, udtaler Kenneth Andersen

FCM U19 kan råde over en karantænefri trup, men har dog et par spørgsmålstegn i forhold til skader, blandt andet i forhold til ankelskadede Mikkel Frankoch, der dog har trænet med i den forgangne uge.

Kampen fløjtes i gang på Wunderelf Arena i Ikast kl. 15.00.

Foto: JPS Photo 2014