17.05.2014, 15:52 | Af: Administrator

U19 nærmere medaljer

Skadeshærgede FCM U19 bed tænderne sammen og besejrede formstærke FCK med 3-1

FCM U19 måtte til kampen undvære de skadede forsvarsspillere Malte Kiilerich Hansen og Jeppe Solgaard, og da forsvaret i forvejen er der, hvor holdet er tyndest besat, var det med en vis spænding, at holdet gik ind til kampen mod FCK.

Københavnerne er formentlig U19 Ligaens mest formstærke hold pt, og virkede da også opsatte på at tromle hen over Ulvene i kampens indledning, hvor de sad helt og holdent på tingene.

Efter ni minutter mundede spilovervægten ud i et mål. Kvikt FCK-spil i Ulvenes højre side blev afsluttet med et indlæg, og selv om der var to FCM-forsvarere om en enkelt modstander, fik FCK-angriberen tæmmet bolden og sparket den ind bag Rasmus Bach.

- Vi kunne slet ikke komme ind på dem, og vi sad på bænken og talte om, hvad vi kunne gøre for at få lagt presset rigtig, fortæller Kenneth Andersen, der kunne se sit hold være alvorligt på hælene.

Lige så stille begyndte hjemmeholdet dog at komme ud af egen forsvarszone, presset blev lagt lidt højere, og efter at have tabt samtlige andenbolde i det første kvarter, begyndte FCM U19 vinde duellerne.

Efter 24 minutter endte et godt FCM-angreb hos David Akintola, der desværre måtte se sin afslutning tage indersiden af stolpen og gå ud igen. Nigerianerens fortvivlelse blev dog forvandlet til jubel, da Razak som en høg var over returbolden og sparkede udligningen ind.

Endnu bedre blev det tre minutter senere, da Samuel spillede Mikkel Duelund igennem til en stor chance. Duelunds afslutning blev i første omgang blokeret, men den offensive midtbanespiller fulgte selv op, og sparkede riposten i nettet. 2-1.

Kort før halvleg vred Sigurd Schøndorf om på foden, og blev afløst af småskadede Java, der hutigt bragte sig selv i centrum.

Fire minutter inde i anden halvleg modtog Rasmus Nissen bolden, David satte i en sprint og trak et par FCK'ere væk fra banens midte og Duelund, der modtog bolden i dybden og lagde den af til Java, der resolut sparkede 3-1 målet ind fra kanten af feltet. Et flot angreb og en opspilsvariant direkte fra træningsbanen.

Blot fem minutter efter brød Javas knæskade op igen, og efter 15 begivenhedsrige minutter på banen måtte kantangriberen lade sig udskifte med Mikkel Frankoch på banen.

FCK havde fortsat overvægt i spillet, men det kneb hovedstadsholdet at skabe egentlige chancer, og i takt med at reduceringen udeblev, begyndte gæsterne også at virke mærkede af, at de, i modsætning til Ulvene, havde spillet kamp i midtugen.

FCM U19 var således tættere på at øge til 4-1 i slutfasen, end FCK var på at reducere, men kampen endte 3-1. Resultatet betyder at FCM får skabt et hul på fire point ned til FCK på fjerdepladsen, og kan skimte en medaljegivende placering.

Efter kampen var Kenneth Andersen bare glad for den måde, hans mandskab havde håndteret skadesproblemerne og den tidlige FCK-føring:

- Jeg er simpelthen så stolt af de gutter. Vi møder et virkeligt godt FCK-hold med vind i sejlene, kommer bagud og får to spillere skadet, og det klarer de alligevel, roste FCM-træneren efter kampen.

FCM U19 får nu lidt tid til at få nogle af de skadede spiller klar - næste kamp er først om fjorten dage, lørdag den 31/5 kl. 13.00, hvor holdet møder Brøndby på udebane.

FC Midtjylland U19 - FC København U19 3-1 (2-1)
 9' 0-1 FCK
24' 1-1 Razak Adebayo Odeyemi (assist David Akintola)
27' 2-1 Mikkel Duelund (assist Olajide Samuel Owolabi)
49' 3-1 Ramjavakar Yogathas (assist Mikkel Duelund)

Opstilling: Rasmus Bach - Rasmus Nissen, Kristian Dirks Riis, Rasmus Lauritsen, Mikkel Adamsen - Jonas Gemmer, Olajide Samuel Owolabi, Mikkel Duelund (88' Frederik Kjærulff) - David Akintola, Sigurd Schøndorf (41' Ramjavakar Yogathas/54' Mikkel Frankoch), Razak Adebayo Odeyemi