10.05.2014, 14:25 | Af: Administrator

U19: Rasmus Lauritsen sænkede SE

SønderjyskE U19 har ikke vundet et eneste point siden vinterpausen, og lørdag over middag gjorde et mærkværdigt hattrick af Rasmus Lauritsen det sønderjyske forår endnu værre.

FC Midtjylland U19 har sæsonen igennem vist sig gode på standardsituationer, og dagens kamp i Haderslev udbyggede statistikkerne. Hjernen bag hedder Erling Lindegaard, og i dag hed kuglen i hans pistol Rasmus Lauritsen. Intet mindre end tre dødbolde omsatte han i dag til mål.

- Vi vidste af to grunde, SønderjyskE ville komme buldrende. For det første er det vores tredje kamp på en uge, og det ville de naturligvis forsøge at udnytte. For det andet har SønderjyskE tabt alle kampe i foråret, så de var ganske som forventet ivrige i pressespillet. Jeg synes, vi kommer godt ud af det og dominerer fra kampens start, uden at blive rigtig farlige, siger cheftræner Kenneth Andersen.

Efter en halv times spil bragte midtjyderne sig i front, da Kristian Dirks Riis kom først på bolden på et hjørnespark. Bolden fandt vej til Rasmus Lauritsen, der afsluttede og blev noteret for sin første scoring i kampen. Sønderjyderne så generelt bævende på standardsituationerne, og det gik ikke træner Erling Lindegaard næsen forbi.

- I pausen snakkede vi om, vi skulle være dygtige til at modstå en ny presbølge fra anden halvlegs start. Det lykkedes efter hensigten. Derudover ville vi udnytte standardsituationerne, hvor SønderjyskE viste sig svage. Det lykkedes også efter hensigten, forklarer Kenneth Andersen glad.

I anden halvlegs første ti minutter slog Rasmus Lauritsen til to gange med hovedet. Først ved et hjørnespark fra Sigurd Schøndorf, og kort efter på et frispark fra Olajide Samuel Owolabi i siden, hvilket fuldendte et vaskeægte hattrick. Ulvene var i fuld kontrol over kampen.

Kampen tabte naturligt intensitet mod afslutningen, og trætte efter det de har været igennem denne uge, mistede FC Midtjylland lidt fokus i slutminutterne. Det gav SønderjyskE to reduceringersmål på hjørnespark, men ind i mellem havde Sigurd Schøndorf tilkæmpet sig – og efterfølgende scoret på – et straffespark.

- Det er en flot mental præstation. Drengene viser sig parate og spiller kampen, som vi gerne vil spille den. Malte Kiilerich Hansen må desværre udgå tidligt med en skade, så vi rykker Rasmus Lauritsen og sætter Mikkel Adamsen ind på backen. De skal begge have stor ros for flotte præstationer i dag, og så er det jo fantastisk at have en mand som Erling Lindegaard til at styre dødboldene, slutter en glad Kenneth Andersen.

FC Midtjylland U19 spiller igen næste lørdag den 17. maj, hvor de hjemme på Wunderelf Arena tager imod løverne fra FC København. Kampen fløjtes i gang klokken 15.00, og der er gratis entré.

Match Facts:

SE U19 2 – 4 FCM U19 (0 – 1)

31’ 0 – 1 FCM Rasmus Lauritsen – assist af Kristian Dirks Riis

48’ 0 – 2 FCM Rasmus Lauritsen – assist af Sigurd Schøndorf

56’ 0 – 3 FCM Rasmus Lauritsen – assist af Olajide Samuel Owolabi

88’ 1 – 3 SE

90’ 1 – 4 FCM Sigurd Schøndorf (str.)

92’ 2 – 4 SE

Opstilling:

Rasmus BachRasmus Lauritsen, Malte Kiilerich Hansen (27’ Mikkel Adamsen), Kristian Dirks Riis, Rasmus NissenJonas Gemmer, Olajide Samuel Owolabi, Sigurd SchøndorfDavid Akintola, Ramjavakar Yogathas (70’ Anders Lund) – Razak Adebayo Odeyemi

Bænken:

Jákup Thomsen

Foto: JPS Photo 2014