11.06.2014, 11:44 | Af: Administrator

Frank Kristensen bliver angrebstræner

Farlige Frank indstiller sin aktive karriere og skal i stedet være massør og angrebstræner i FC Midtjylland.

Han er for de fleste indbegrebet af FC Midtjylland, og med 352 kampe for ulvene er han da også suverænt den spiller, som har optrådt flest gange i ulvedragten. 

Dertil kan lægges 133 mål. Og det er da også netop målfarligheden, der danner baggrund for Frank Kristensens nye funktion i FC Midtjylland.

Fremover står der nemlig massør og angrebstræner på CV'et for den 37-årige Vestervig/Agger-knægt. Nu handler det for den notoriske målscorer om at give evnen til at sende kuglen i kassen videre til klubbens talenter.

- Det bliver spændende og en udfordring at skal lære fra sig. At løbe i feltet ligger bare på rygraden, så jeg glæder mig til at se, om jeg kan lære fra mig. Det tror og håber jeg, jeg kan, og det er en udfordring, jeg glæder mig helt vildt til, siger Frank Kristensen, der først og fremmest skal bidrage med arbejdet i feltet.

- Det er det, jeg har været god til, men jeg skal også finde ud af, hvad de unge spillers spidskompetencer er, så vi kan videreudvikle dem og lægge yderligere et lag på deres individuelle færdigheder.

- Jeg havde nok også troet, at jeg skulle blive inden for fodboldverdenen. Og så er det her en god måde at starte på. Det bliver spændende at se, hvor meget jeg får lov til at præge holdet. For mig er angriberen den vigtigste spiller, men det er der nok delte meninger om, smiler Frank Kristensen.

Udover rollen som angrebstræner fortsætter han også som massør i klubben - en tjans han har haft det seneste års tid sideløbende med jobbet som fodboldspiller. Og klubikonet glæder sig over, at han bliver i klubben og lægger ikke skjul på, at FC Midtjylland har en stor plads i hjertet.

- Det er den klub, der har givet mig chancen for at spille fodbold, og jeg skylder FC Midtjylland meget. Jeg håber, jeg kan give noget af det tilbage henover de næste 30 år.

- Jeg er taknemmelig for alle de oplevelser, jeg har fået med FC Midtjylland. Da jeg løb rundt som 17-18-årig og gik på handelsskolen havde jeg ikke forventet, at fodbold skulle fylde det meste af mit voksenliv, siger Frank Kristensen, der ikke kan begrænse sig til en enkelt oplevelse, når han skal pege på de største øjeblikke i karrieren på Heden.

- Der har været så mange store oplevelser med sølv- og bronzemedaljer, pokalfinaler og europæiske kampe. Der har været mange fede oplevelser, og så er det bare en fed oplevelser hver gang, man scorer, siger klublegenden, der i alle årene har været en populær skikkelse hos klubbens fans.

- Det er fedt at mærke, at selv om man er begyndt på bænken, så forventede de noget af én, når man blev skiftet ind. Når man løber på banen og mærker, at de synes, det er fedt, man kommer ind, så rejser de små hår sig. Det har været fantastisk at opleve, siger Frank Kristensen.

I FC Midtjylland er sportsdirektør Claus Steinlein glad for, at man i fællesskab har fundet en ny rolle til klubikonet.

- Frank er indbegrebet af FC Midtjylland. Han er en den spiller, der har spillet flest kampe for klubben og scoret flest mål. Han har været en loyal og ydmyg medarbejder, og i en ung klub som vores knytter Frank tråde både bagud og fremad. Med Frank som angrebstræner øger vi fokus på at udvikle vores offensive spillere, og vi er glade for, at Frank fortsat skal have sin daglige gang i klubben, siger Claus Steinlein.

Der vil til en af efterårets kampe på MCH Arena bliver sagt farvel til Farlige Frank.