16.06.2014, 14:25 | Af: Administrator

Gemmer årets akademispiller

I sidste sæson løb han med prisen som årets U17-spiller, og i år snupper Jonas Gemmer så prisen som årets akademispiller.

Sæsonens sidste spark er sendt af sted i U17 og U19 Ligaen, og i forbindelse med afslutningsfesten på Akademiet uddelte akademichef Flemming Broe hæderen som årets akademispiller, der er den største hæder, man kan få på Akademiet, da prisen gives til den spiller, som har gjort den største forskel.

Og som vinder kommer man i selskab med store navne som Adigun Salami, Simon Kjær, Mads Albæk, Erik Sviatchenko, Viktor Fischer, Mads Pedersen og sidste års prismodtager Pione Sisto. Og i år er det altså Jonas Gemmers navn, som indgraveres i pokalen.

- Både menneskeligt og sportsligt har han alle de værdier, som er og skal være i dna'en på en akademispiller i FC Midtjylland. Han er en spiller, som jeg er sikker på vil udnytte sit potentiale fuldt ud, siger akademichef Flemming Broe, som overrakte pokalen.

Selv om Jonas Gemmer kun er førsteårs U19-spiller fik han for godt et år siden debut for superligamandskabet, da han i kampen mod FC Nordsjælland begyndte på den centrale midtbane og blandt andre spillede over for rutinerede Nicolai Stokholm, og i alt er det blevet til fire førsteholdskampe for den 18-årige midtbaneslider.

 - Jonas har en meget stor vindermentalitet. Han er hårdtarbejdende, resultatorienteret og kompromisløs og skåner ingen - heller ikke sig selv. Han stiller store krav til sig selv og sine omgivelser. Han er en handlekraftig ung mand, og hvis ikke tingene lykkes, ved vi, han er en spiller, som træder i karakter og tager sagen i egen hånd, siger Flemming Broe.

Foruden debut på FC Midtjyllands superligahold har Jonas Gemmer, der i vinter for anden gang var med ulvenes bedste mandskab på træningslejren i Portugal, også fået debut på det danske U19-landsholdet, og han er i alt noteret for 20 ungdomslandskampe.

Årets akademispillere gennem tiden
2013/2014: Jonas Gemmer
2012/2013: Pione Sisto
2011/2012: Mads Pedersen
2010/2011: Viktor Fisher
2009/2010: Erik Sviatchenko
2008/2009: Mads Albæk
2008: Simon Kjær
2007: Simon Kjær
2006: Adigun Salami