05.06.2014, 12:00 | Af: Administrator

Jonas Lössl skifter til EA Guingamp

FC Midtjylland sælger den 25-årige målmandsprofil Jonas Lössl til den franske ligue 1 klub EA Guingamp.

Årets spiller i FC Midtjylland skifter til den franske ligue 1 klub EA Guingamp, hvor han i fremtiden vil stå overfor internationale verdensstjerner som Zlatan Ibrahimovic, Edilson Cavani og Radamel Falcao

Jonas Lössl har underskrevet en kontrakt med den franske klub EA Guingamp, der triumferede ved at vinde den franske pokalturnering i sidste sæson og nu skal deltage i gruppespillet i Europa League.

HUSK FARS DAG: Køb & print et gavekort til Biksemad, Bajere & Bold!

Med sit skifte til den bedste franske liga kulminerer en flot sæson for Jonas Lössl. Målmanden er et produkt af FC Midtjyllands talentudvikling og var den første spiller, der skrev kontrakt på Akademiet i 2004.

- Vi er rigtig stolte over, at vi endnu engang kan sælge en spiller til udlandet. Det er vildt, at vi her i året for Akademiets 10-års jubilæum, kan sælge den første spiller, der skrev på kontrakt på Akademiet, siger sportsdirektør i FC Midtjylland Claus Steinlein.

- Det betyder rigtig meget for os alle i FC Midtjylland, at se den unge dreng, der startede i 2004, nu får sin drøm om at blive udlandsprofessionel opfyldt. I mellemtiden er Jonas blevet en moden, ung mand, som har stiftet familie, siger Claus Steinlein, der roser Jonas Lössls personlige udvikling.

- Det viser noget om Jonas Lössls karakter, at han har kunnet komme tilbage fra den modgang, som han til tider har haft i FCM, til at blive årets profil i sidste sæson. Nu skal han og familien ud på et udlandseventyr, som det bliver spændende at følge, fortsætter Steinlein, der som tidligere akademidirektør og nuværende sportsdirektør, har fulgt Jonas Lössls udvikling hele vejen, siden han som 15-årig startede på Akademiet.

- Jeg vil gerne rose hele vores sportslige setup. Salget af Jonas Lössl er et resultat af hans positive udvikling, hvilket er et stort cadeau til vores trænerteam og målmandstrænere, siger Claus Steinlein, der er overbevist om, at Jonas Lössl slår igennem i den bedste franske liga.

- Jonas Lössl er en god dreng med begge på jorden. Ligesom alle andre unge spillere, så skal han nok komme til at opleve modgang, men det er jeg sikker på, at han kan overvinde. På Akademiet har han fået nogle gode personlige og fodboldmæssige redskaber, der gør at han nok skal blive en succes. Det her skifte er bare et skridt på rejsen for Jonas Lössl, vurderer Steinlein.

- Jeg står med en lidt ambivalent følelse hver gang, at vi sælger en af vores tidligere akademispillere. På den ene side, der er jeg sindssygt stolt over, at det projekt, som vi startede for ti år siden sammen med Jonas Lössl og hans familie, nu er lykkedes. At vi sammen har fået opfyldt drømmen om, at Jonas skulle blive udlandsprofessionel, siger Steinlein.

- På den anden side, der mister vi selvfølgelig en stor profil på holdet, men samtidig ved jeg også, at vi har spillere, der nok skal sikre, at vi også i fremtiden spiller med i toppen af Superligaen, afslutter Steinlein.

Jonas Lössl nåede at spille 137 kampe for FC Midtjylland siden sin debut i foråret 2010.