09.06.2014, 14:36 | Af: Administrator

Medaljer til U19 i HB Køges svanesang?

Så kommer vi ikke uden om det længere – det er nu, det skal afgøres om U19 kommer på podiet

FCM U19 skal forsøge at sikre sig bronzemedaljerne, og det sker på hjemmebane mod HB Køge. Ulvene har tre points forspring ned til FCK på fjerdepladsen, men det hører med til historien at Københavnerne har spillet en kamp færre, og har en målforskel der er syv mål bedre end Ulvenes.

Det betyder at FCM U19 ikke helt har afgørelsen i egne hænder, men med en sejr over HB Køge, vil man tvinge FCK til at skulle vinde deres to sidste kampe, der begge spilles på udebane – først tirsdag  mod Lyngby (spilles samme tid som FCM’s kamp mod HB Køge) og en kamp mod AGF på lørdag.

Kenneth Andersen lægger ikke skjul på, at han helst havde set, at sidste spillerunde var blevet afviklet på samme tid.

- Det er lidt irriterende, og jeg ville klart have foretrukket, at DBU havde gjort som i Superligaen, hvor alle kampene i den sidste runde afvikles på samme tid. Jeg synes det er en del af charmen, at spændingen udløses på en gang, men det er sådan det er. Og i U17 Ligaen, er det jo i stedet os, der på forhånd ved, hvad hvilket resultat, vi skal bruge, siger Andersen med henvisning til at FCM U17 der på lørdag kan tage guldet med en sejr, da det aktuelle tophold AaB har spillet den sidste kamp.

Vejen til de medaljer, der er sæsonens erklærede mål for FCM U19, kunne have været noget nemmere, hvis ikke FCM U19 havde indkasseret et mål i overtiden i sidste rundes kamp mod Brøndby, hvilket forvandlede en absolut brugbar uafgjort til nederlag og 0 point.

- Det bandede vi godt nok en del over, men det kan jo ikke hjælpe noget. Vi skal gøre arbejdet færdigt mod HB Køge, og så håber og tror jeg også, at det rækker til bronzemedaljerne, slutter Kenneth Andersen.

Jeppe Solgaard er ikke blevet sin ankelskade kvit, men ellers kan trænerstavben vælge fra en skades- og karantænefri trup. HB Køge må til opgøret undvære den stærke midtstopper Mikkel Wolff Nielsen, der i vinterpausen var til prøvetræning i Serie A klubben Verona. Han afsoner karantæne.

Kampen er i øvrigt HB Køges sidste optræden i U19 Ligaen. Til trods for en aktuel 9. plads og flere gode resultater i foråret, er klubben ikke blevet tildelt en ny A-licens, og Svanerne må derfor i næste sæson spille i U19 Divisionen.

Der er kampstart på Wunderelf Arena i Ikast kl. 18.30, og som altid er det gratis at overvære u-holdenes kampe.