05.06.2014, 12:01 | Af: Administrator

Riddersholm: kæmpe cadeau til FC Midtjyllands talentudvikling

FC Midtjylland har i dag solgt målmandsprofilen Jonas Lössl til EA Guingamp. Cheftræner Glen Riddersholm glæder sig over, at have været tæt på Jonas Lössls rejse fra ungdomsspiller til Superligaprofil.

FC Midtjylland har i dag offentliggjort salget af målmandsprofilen Jonas Lössl, der skifter til franske EA Guingamp. Jonas Lössl er et produkt af FC Midtjyllands talentarbejde på Akademiet, og cheftræner Glen Riddersholm glæder sig på hele klubbens vegne, selvom han mister en stor profil på førsteholdet.

- Først og fremmest er jeg glad og stolt på Jonas vegne. Han har været ude på en fantastisk rejse med op- og nedture som seniorspiller, der nu kulminerer med titlen som årets spiller i klubben og et skifte til udlandet, siger Glen Riddersholm, der både har trænet Jonas Lössl som ungdomstræner på Akademiet og sidenhen som cheftræner i FC Midtjylland.

- Jeg har været så privilegeret at være tæt på hele den rejse, som Jonas har været på. Med Jonas Lössls skifte forløser vi endnu engang den drøm, som vi sælger på Akademiet. At gå fra talent til at blive en profil på Superligaholdet og endeligt få drømmen om et udlandsskifte opfyldt. Det er det, som FC Midtjylland handler om, og det gør mig stolt på hele konceptets og Jonas vegne, siger Glen Riddersholm, der stadig kan huske, da Jonas Lössl startede på Akademiet i 2004.

- Jonas Lössl var den første spiller, som vi skrev kontakt med på Akademiet, og jeg husker tilbage på en ung knægt fra Kolding, der kom til træning på bane 3 i Ikast, da jeg var juniortræner, og nu sender vi en moden mand, der fornylig har stiftet familie, af sted på et udlandseventyr. Det er privilegium at have været med på sådan en rejse, mindes Riddersholm.

- Det her er et kæmpe cadeau til hele talentudviklingen i FC Midtjylland. Det her skifte er et produkt af det kæmpe arbejde, som adskillelige ildsjæle og trænere, der har omgivet Jonas i mange år, har udført. Uden alle de her folk, så havde der ikke været den succes, som Jonas oplever lige nu, siger Riddersholm.

- De unge spillere får en god ballast via vores akademi, og det er også derfor, at vi kan se, at vores spillere klarer sig procentvist bedre i udlandet end andre danske spillere, netop fordi vi har arbejdet med dem personligt og fodboldmæssigt, konstaterer Riddersholm.

- Jonas er en fantastisk ambassadør for hele vores talentarbejde. Han er en kulturbærer og en væsentlig del af holdets succes, siger Riddersholm, der påpeger, at Lössl efterlader et stort hul, som skal udfyldes.

- Som cheftræner for en af Superligaens bedste målmænd, som har lukket færrest mål ind i dette års turnering, der var det forventeligt, at vi ville miste en så vigtig spiller. Det er selvfølgelig ærgerligt sportsligt, men vi har prøvet det før og vist, at vi kan klare den udfordring. Senest med Mads Albæk, der også blev solgt sidste år efter at være blevet kåret til årets spiller i klubben, siger Riddersholm.

- Det er charmen, men også udfordringen ved at være en udviklingsklub.  Vi skaber spillere og fører dem videre, men det tager selvfølgelig altid noget tid at erstatte vigtige spillere. Nu må vi se hvad, der sker på sigt, men indtil videre er vi bare glade på Jonas vegne, siger Riddersholm.

Cheftræneren vurderer at Jonas Lössl har gode muligheder for at slå igennem i den bedste franske liga.

- Jonas har den dedikation omkring sin sport, som gør at han nok skal klare sige. Det er altid en udfordring at komme til udlandet, hvor der ikke er lige så trygge ramme, som der er i Danmark, men Jonas er altid klar på at udfordre sig selv og han skal nok klare denne udfordring, vurderer Riddersholm, der roser Jonas Lössls målrettede tilgang til fodbolden.

- Han har en super nørdet tilgang til detaljer. Derfor er jeg sikker på, at de udfordringer, som han møder i udlandet, dem vil han proaktivt kunne løse. Ligesom han har gjort her i FCM, hvor det også er gået op og ned, vurderer Riddersholm.

Uanset hvordan det går for Jonas Lössl i fremtiden, så har han en fast plads i Riddersholms hjerte.

- Jeg vil altid være der for Jonas. Han ved, at han altid vil kunne læne sig op af os i FCM. Vi har en tæt kontakt til alle vores tidligere spillere, netop fordi vi er en familieklub, hvor vi har gået op og ned af vores spillere igennem hele deres udvikling, afslutter Riddersholm.