14.06.2014, 13:47 | Af: Administrator

U17 er danske mestre!

Ikke skyggen af gummiben i Ikast - Guldet kom i hus med 7-0 maltraktering af HB Køge.

FCM U17 havde på sin vis kniven for struben, i det de skulle vinde hjemmekampen mod HB Køge, for at blive mestre. Men hvis Ulvene var ramt af forventningspres og nerver, var det i hvert fald ikke til at få øje på.

Tværtimod lyste det fra første fløjt ud af Ulvene, at de ville vinde kampen, og allerede efter fire minutter scorede Rasmus Nissen, der havde overtaget skadede Erik Brauns plads på fløjen. Målet sendte FCM U17 forbi AaB i toppen af tabellen.

Der skulle dog fortsat kun en enkelt HB Køge scoring til for at hive guldmedaljerne ud af hænderne på FCM U17, men efter tyve minutter sørgede Mikkel Duelund for at konsolidere føringen. Fra straffesparkspletten scorede han sit 15. sæsonmål i U17 Ligaen, og det var også stillingen ved halvleg.

Efter pausen sørgede Mikael Anderson for definitivt at lukke kampen med sin 3-0 scoring.

Så kunne man måske forvente, at opgøret fusede ud, men i stedet trakterede FCM U17 de mange fremmødte tilskuere med en regulær fodboldopvisning, der bød på yderligere fire mål, således at slutstillingen blev 7-0.

Storsejren betyder også at FCM slutter som rækkens suverænt mest scorende hold - ikke færre end 65 gange har Ulvene fundet vej til netmaskerne i løbet af sæsonens 26 kampe.

- Vi er i fuld kontrol i hele kampen, og burde vel egentligt have vundet meget større. Spillerne var så fokuserede og klar til den her kamp, og det var en fornøjelse for os trænere, at se dem slutte af med at spille op til deres allerhøjeste niveau, foran så mange tilskuere, fortæller Svend Graversen.

- Vi har en god kultur i FCM, men vi er i færd med at gøre den stærkere. Spillerne spilder ikke tiden til træningen, de arbejder igennem, hjælper hinanden, og så ønsker de hele tiden at udvikle sig og forbedre deres evner, slår Graversen fast.

I Akademiets ti leveår har U17 og U19 nu hentet et sæt bronzemedaljer, seks gange sølv og er blevet mestre syv gange. Der afholdes en aldeles velfortjent afslutningsfest for spillere og trænere fra begge hold i aften i Ikast.

FC Midtjylland U17 - HB Køge U17 7-0 (2-0)
1-0 Rasmus Nissen
2-0 Mikkel Duelund, strf.
3-0 Mikael Anderson
4-0 Rasmus Nicolaisen
5-0 Simon Sterring
6-0 Mads Vang
7-0 Simon Sterring

Opstilling: Oliver Ottesen - Alexander Munksgaard, Kristian Dirks Riis (55´Jákup Thomsen), Rasmus Nicolaisen, Anders Hagelskjær - Alexander Nicolajsen (41' Nikolaj Kirk), Gloire Rutikanga, Mikkel Duelund - Rasmus Nissen, Mikael Anderson (60' Mads Vang), Simon Sterring