12.06.2014, 11:28 | Af: Administrator

U17 på tærsklen til mesterskabet

Akademiet fejrer ti års jubilæum med medaljer, når U17-holdet kæmper om guld på lørdag, mens U19-holdet tirsdag sikrede sig bronzemedaljerne.

Man må give FCM U17, at de formår at skabe en spændende afslutning. Efter en sæson med skiftende føringer til Randers og FC Midtjylland er det i øjeblikket AaB, der indtager førstepladsen i U17 Ligaen tre point foran ulvene.

Nordjyderne har dog allerede spillet deres sidste kamp, og derfor kan FCM sikre sig guldet med en hjemmesejr over HB Køge i dagens kamp.

- Vi er naturligvis rigtig spændte, men vi er også ydmyge i forhold til den opgave, vi har foran os. Det er en kamp, vi vil og skal dominere, men samtidig ved vi, at vi kan nøjes med at vinde med et enkelt mål, og ikke behøver forcere spillet, fortæller Svend Graversen.

HB Køge indtager sidstepladsen i U17 Ligaen, men har fået et wildcard og er også med, når den nye sæson starter op. Det er værd at bemærke, at sjællænderne henter markant flest point på fremmed græs – 13 ud af holdets 16 point er hentet på udebane, og svanernes seneste udekamp endte med en 3-0 sejr i Brøndby.

INVITATION TIL AKADEMIETS 10 ÅRS JUBILÆUM >>

- Det er et hold, der virker til at have ændret deres tilgang en anelse i foråret. I forhold til efterårssæsonen spiller de i højere grad på omstillinger, og det er ikke et nemt hold at spille imod. Vi vandt den omvendte kamp med 4-3 men måtte slide og slæbe og scorede først sejrsmålet til allersidst, beretter Svend Graversen

Braun og Jürgensen ude af billedet
FCM U17 må til kampen se bort fra to spillere. Malte Jürgensen pådrog sig en skade under Scirea Cup i Italien og ventes først tilbage om halvanden måneds tid.

Endnu mere nedslående er nyhederne for Erik Braun. Kantspilleren måtte lade sig udskifte i 1-0 sejren over Brøndby i slutningen af maj, og den efterfølgende scanning bekræftede de bange anelser. Braun har revet korsbåndet over og ventes ude i et halvt år.

- Det er to spillere, der har ydet et stort stykke arbejde i løbet af sæsonen, og de havde begge fortjent at være med på lørdag, lyder det trist fra Svend Graversen, der ellers melder alle mand fit for fight. Ingen af de to hold har spillere i karantæne.

Akademiet fejrer ti års jubilæum med medaljer
FC Midtjylland fejrer på lørdag også ti års jubilæum for klubbens akademi, og det bliver med medaljer. Det ligger nemlig fast, at klubbens U19-mandskab får overrakt bronzemedaljer i pausen af U17-kampen.

U19-holdet spillede i tirsdags bronzemedaljerne hjem til Heden, da holdet i sæsonens sidste kamp hentede en 4-2-sejr over HB Køge.

Men endnu et sæt medaljer vil blive uddelt på lørdag, og kan U17-talenterne hente en sejr over HB Køge, bliver der kastet guldglans over akademi-jubilæet. Sidste gang FC Midtjylland vandt guld på Akademiet var i 2010, hvor både U17- og U19-holdet sluttede øverst i tabellen.

I Akademiets ti leveår er FC Midtjylland den mest vindende klub i såvel U19- som U17-ligaen med seks mesterskaber og seks sølvmedaljer. 

Der er kick-off mellem FC Midtjylland og HB Køge på lørdag klokken 13.00 på Wunderelf Arena, hvor der som altid er gratis entré til Akademiets kampe.

Foto: JPS Photo 2014