16.07.2014, 09:55 | Af: Administrator

FC Midtjylland forlænger med kaptajnen

Kristian Bach Bak har forlænget sin kontrakt, så den nu løber frem til sommeren 2017.

Selv om dåbsattesten bevidner, at Kristian Bach Bak til efteråret runder 32 år, så er fodboldformen næppe set bedre. Derfor har det heller ikke været svært for FCM-kaptajnen at sætte sin signatur på en kontraktforlængelse med FC Midtjylland.

For selv om Kristian Bach Bak og FC Midtjylland har dannet par i mange år, så er der bestemt ikke tale om et fornuftsægteskab. Nej, det er varme følelser, som binder kaptajnen og FC Midtjylland sammen. Foreløbigt frem til sommeren 2017.

- Jeg skulle ikke bruge meget betænkningstid for at forlænge kontrakten. Det er i FC Midtjylland, jeg gerne vil være, og jeg er stolt over, at klubben ville forlænge min kontrakt. Det var ikke en svær beslutning at sætte min signatur på forlængelsen, siger Kristian Bach Bak.

- Klubben betyder alt for mig. Jeg har været her siden ungdomsårene med undtagelse af tre år i Holland. For mig og min familie betyder klubben alt. Vi føler, vi hører til her, siger anføreren.

Efter tre sæsoner i hollandske SC Heerenveen vendte Kibæk-knægten i 2010 tilbage til klubben. Dengang havde medierne stor fokus på cifrene på lønsedlen, men tiderne har ændret sig, og det samme har den økonomiske virkelighed. Derfor har FCM-kaptajen heller ikke problemer med, at kontrakten i dag ser anderledes ud.

- Det havde jeg forberedt mig på, og det er helt fint. Tiderne er anderledes nu. Jeg er glad for og stolt over, at klubben har tilbudt mig en tre-årig forlængelse. Jeg har forlænget med hjertet og ikke på grund af det, der kommer ind på kontoen, siger Kristian Bach Bak.

Både på og udenfor banen nyder han tilværelsen på Heden.

- Som anfører har jeg en rolle, hvor jeg er lidt med over det hele, og det kan jeg godt lide. Jeg håber også, at klubben har valgt at forlænge kontrakten, fordi den kan lide den måde, jeg gør tingene på, siger anføreren, der ser frem til at få skudt sæsonen i gang på søndag mod Brøndby IF.

- Vi har et talentfuld hold med både rutinerede og unge spillere. Jeg synes, at vi har en trup, som er lige så stærk som den, vi havde i sidste sæson, og derfor tror jeg også, at det kan blive en lige så spændende sæson som i fjord. Jeg glæder mig til at komme ud og give den gas.

Hos sportsdirektør Claus Steinlein er der ligeledes glæde over kontraktforlængelsen.

- Knægten fra Kibæk er vigtig både på og udenfor banen i FC Midtjylland, og vi er stolte over at forlænge kontrakten med vores anfører. Kristian er et vigtigt bindeled mellem spillertruppen og trænerteamet/klubben, siger Claus Steinlein.

- Samtidig er Bak en spiller, som altid går forrest, og han er en god ambassadør for FC Midtjylland. Derfor er han også en person, som vi håber at kunne tilknytte klubben, når den aktive karriere en dag er forbi.

Selv lægger FCM-kaptajnen heller ikke skjul på, at han gerne vil blive i klubben, når støvlerne engang skal pensioneres.

- Om det skal være trænervejen eller i en anden funktion, ved jeg ikke. Men når jeg engang stopper, vil jeg meget gerne blive i klubben, siger Kristian Bach Bak.

Foreløbig har Kristian Bach Bak snøret støvlerne 280 gange for ulvene og scoret 19 mål.