02.07.2014, 06:27 | Af: Administrator

Investor vil styrke og udvikle FC Midtjylland

Fodbold-knowhow, ny teknologi og adgang til nye netværk skal konsolidere FC Midtjyllands plads i toppen af dansk fodbold.

Den engelske forretningsmand og fodbold-kender Matthew Benham understreger, at hovedhjørnestenene under FCM, Akademiet i Ikast og Klubsamarbejdet med 160 midt- og vestjyske klubber, også fremover skal danne fundamentet for klubbens succes.

Det var netop talentarbejdet på Akademiet, det finmaskede Klubsamarbejdet og FC Midtjyllands status som regionsklub med forankring i en hel landsdel, der i første omgang fangede den engelske investors interesse.

De nye aktionærer og bestyrelsen for FCM Holding er i øvrigt enige om følgende hovedmål frem mod 2020:

- FC Midtjylland skal i tre af de næste seks sæsoner kvalificere sig til gruppespillet i enten Champions League eller Europa League.
Akademiet skal være det absolut bedste i Skandinavien og tiltrække de mest talentfulde spillere fra hele Skandinavien gennem endnu bedre scouting og en udbygning af faciliteterne i Ikast og Herning.
Tilbuddene til sponsorerne skal udvikles, så det bliver mere attraktivt at være sponsor. Det skal øge antallet af sponsorer, så de kommercielle indtægter øges til DKK 50 mio. i 2017.

Matthew Benham lægger vægt på, at FC Midtjylland og Brentford FC vil blive drevet som uafhængige klubber, men at klubberne kan lære af hinanden og udveksle erfaringer. Mens englænderne driver en større, kommerciel forretning, er FC Midtjylland førende, når det kommer til talentudvikling.

Men der er også lighedspunkter mellem de to klubber, ejet af Matthew Benham. London-klubben Brentford FC er eksempelvis fem gange blevet hædret som ”Football League Community Club of the Year” for sin indsats for at fremme sport, sundhed, uddannelse og sociale formål i det vestlige London. På det område minder Brentford FC om FCM’s Klubsamarbejde, der handler om at udvikle og styrke elite- og breddefodbold i det midt- og vestjyske område.

Brentford FC er netop rykket op i the Sky Bet Premiership, Englands næstbedste række. Klubben skal i gang med at opføre et nyt stadion med plads til 20.000 tilskuere.

Matthew Benham har i de senere år investeret over 400 mio. kr. i klubben. Ambitionen er at gøre Brentford FC økonomisk uafhængig ved sportslig og kommerciel succes frem mod en oprykning til Premier League.

Akademi-stifter ny formand
Som formand for en kommende ny bestyrelse, der skal sikre, at FC Midtjylland fortsat har stærk lokal og regional forankring, peger Matthew Benham på forfatteren og entreprenøren Rasmus Ankersen, der kommer fra Tjørring ved Herning.

Efter en årelang oprydningsfase i klubben, hvor Johnny Rune har spillet en helt afgørende rolle, skal FC Midtjylland nu styrkes og udvikles, og her er det naturligt at gøre brug af Rasmus Ankersens kompetencer, ideer og netværk, forklarer Matthew Benham.

Rasmus Ankersen, der i dag driver international rådgivnings- og foredragsvirksomhed, er tidligere spiller, træner (A-licens) og medstifter af Akademiet i FCM. Parallelt med karrieren som forfatter har han arbejdet som rådgiver for topsportsfolk og erhvervsledere. Han er tillige medstifter af den London-baserede virksomhed 21st Club, hvis speciale er at fortolke big data i topfodbold.

Johnny Rune har dog ikke tænkt sig at slippe FC Midtjylland. Således er det intentionen, at Johnny Rune fortsætter som næstformand i en kommende ny bestyrelse.

Johnny Rune spinder den røde tråd tilbage til skabelsen af FC Midtjylland, og hans fortsatte virke i bestyrelsen vil sikre kontinuiteten og kontakten til de rødder, der har skabt FCM. På den måde bygges der en fin bro mellem det ”gamle” FCM og fremtidens FCM, konstaterer Rasmus Ankersen.