25.07.2014, 09:06 | Af: Administrator

Mathias Rahbek første FCM-licenstræner

Det bliver den 24-årige Mathias Rahbek fra Ikast, som bliver FCM-licenstræner i område to.

For at styrke den lokale og regionale fodbold i Midt- og Vestjylland, lancerede FC Midtjylland som et pilotprojekt tidligere på sommeren den første FCM-licensklub, som bliver FS Holstebro, der er en overbygning mellem Måbjerg IF og Mejrup GU.

Til pilotprojektet tilknyttes også en FCM-licenstræner, og han er nu på plads. Det bliver den 24-årige A-licenstræner Mathias Rahbek, der skal være med til at sætte yderligere fokus på talentudviklingen i Klubsamarbejdets område to. 

LÆS OGSÅ: FS Holstebro bliver FCM-licensklub

- Jeg glæder mig til at komme i gang. Det er et spændende projekt, som vi har startet op, og jeg ser frem til at få skudt det i gang og samarbejde med FS Holstebro og de andre klubber i område to, siger Mathias Rahbek, der er uddannet skolelærer.

På trods af sine 24 år har Ikast-knægten allerede masser af trænererfaring i bagagen. Allerede som 16-årig begyndte trænerkarrieren i Ikast FS, da en skade satte en stopper for den aktive karriere, og siden har han høstet erfaring i Skovbakken IK, Randers Freja og FC Aarhus.

Akademichef Flemming Broe er da også begejstret for ansættelsen af Mathias Rahbek, som får en vigtig rolle i fremtidens talentudvikling i FC Midtjylland.

- Mathias har præcis den profil, som vi har kigget efter. Han har en høj træneruddannelse, er lokalforankret og kender FC Midtjylland og de værdier, vi arbejder ud fra. Han er faglig dygtig og har en god og stærk personlighed, siger Flemming Broe.

- Mathias vil blive en synlig person i FS Holstebro og i områdets øvrige klubber. Vi er ikke i tvivl om, at han har de rigtige personlige- og faglige kompetencer til at løfte opgaven med at skabe endnu bedre regional udvikling for både eliten og bredden.

Også leder af FCM Klubsamarbejdet Tommy Jensen glæder sig over ansættelsen af Mathias Rahbek.

- Det er et scoop for fodboldbolden i vores nærområde, at der ikke alene arbejdes med eliten, men også med de næstbedste. Mathias vil være et synligt ansigt i vores FCM-licensklub, men han vil også komme til at arbejde ude i selv de mindste klubber i området, hvor han skal være med til at uddanne trænerne, så det bliver lettere at være fodboldtræner og federe at være fodboldspiller, siger Tommy Jensen.

Den nye FCM-licenstræner bliver blandt andet en aktiv del af ulvetræningen for U9- og U10-drengene, men han kommer også til at arbejde med de spillere, som går videre på den indledende aften på FCM Fodboldskole, men som ikke bliver en del af bruttotruppen til enten U11- eller U12 talentholdene.

Mathias Rahbek vil også blive tilknyttet til FC Midtjyllands populære Miniakademi, som i område to i år udfolder sig på kunststofsbaner ved efterskolen i Gudum Nissum. Her har alle drenge fra U10-U13 mulighed for at tilmelde sig og dermed også for at modtage træning af den dygtige unge mand.

Rundt om Mathias Rahbek
- er 24 år og fra Ikast
- er uddannet skolelærer fra læreruddannelsen i Aarhus
- begyndte som træner allerede som 16-årig, da en skade satte en stopper for hans aktive karriere.
- har trænererfaring fra blandt andre Ikast FS, Skovbakken IK, Randers Freja og FC Aarhus.
- Har UEFA A-trænerlicens.