26.07.2014, 16:59 | Af: Administrator

Nederlag i Aalborg

André Rømer afløste i første halvleg Kristian Bak, som måtte lade sig udskifte efter at have stødt hovedet sammen med en AaB'er. To hurtige scoringer i anden halvleg sikrede hjemmeholdet en sejr på 2-0.

FC Midtjylland havde masser af revanche til gode mod AaB, som ulvene gæstede i den ene af lørdagens to Superliga-kampe. I sidste sæson sloges de to mandskaber længe om det danske mesterskab, som nordjyderne i sidste ende løb med. Samtidig hentede FCM blot ét point i tre indbyrdes opgør.

Allerede i det første minut af lørdagens dyst fik Kasper Risgård en helt fri hovedstødschance, men Jakob Haugaard, der endnu engang var foretrukket mellem stængerne, fik vippet bolden over til hjørnespark. I det hele taget var det også hjemmeholdet, der lagde bedst ud, med mest tænding, aggressivitet og fart i boldomgangen.

Mens gæsterne langsomt kom længere frem ad banen, så udviste det nordjyske hjemmehold fortsat stor farlighed i luftspillet, når Thomas Enevoldsen svævede dødboldene ind. En dødbold blev også allerede tidligt kostbar for FCM, men det var ikke på måltavlen. Blot et kvarter inde i opgøret måtte FCM-kaptajn Kristian Bach Bak skadet forlade banen til fordel for André Rømer, der gjorde en god figur i sine godt 75 minutter på banen. Izunna Uzochukwu overtog anførerbindet.

Selv om FC Midtjylland kom længere frem på banen, så kom Glen Riddersholms tropper aldrig rigtig tæt på at score i første halvleg. Kombinationerne havde midtjyderne ikke megen succes med, og i stedet tyede spillerne til individuelle aktioner og et hav af forkerte beslutninger. Det resulterede et par gange i omstillinger til hjemmeholdet, men en chancefattig første halvleg blev 0-0.

Organisationen så bedre ud for ulvene i anden halvleg, lige som farten i spillet var øget. Det gav AaB’erne mindre tid på bolden og fremtvang også en forsvarsfejl i hjemmeholdets højreside, som gav sidste weekends målscorer, Rilwan Hassan, frit løb mod Nicolai Larsens mål. Denne gang var skarpheden dog ikke den samme som mod de blå-gule.

Men bedst som FC Midtjylland havde ramt en god periode, slog nordjyderne til. Et indlæg fra Jakob Ahlmann fandt en fuldstændig fri Anders K. Jacobsen ved forreste stolpe, og han stemplede bolden ind bag en sagesløs Jakob Haugaard.

Med en halv time tilbage havde FCM’erne masser af tid til at gøre noget ved hjemmeholdets føring, men blot to minutter efter scoringen begik Francis Dickoh straffespark ifølge dommer Jens Maae. Netop indskiftede Nicklas Helenius omsatte midt i målet til 2-0, og så var der pludselig travlhed hos gæsterne.

Jakob Poulsen havde erstattet Rilwan Hassan allerede efter det første mål, og med godt et kvarter igen kom Paul Onuachu, der scorede sit første Superliga-mål mod Brøndby, ind i stedet for Izunna Uzochukwu i jagten på point.

Med den over to meter høje Onuachu i angrebet sammen med Morten ’Duncan’ Rasmussen lignede det, at der skulle hældes flere høje bolde ind i AaB-feltet. Men status blev en enkelt mulighed til Duncan, der dog blev vinket offside.

Det sluttede 2-0 i Aalborg.

Superligaen, runde 2:
Aalborg BK - FC Midtjylland 2-0 (0-0)
62’ 1-0 Anders K. Jacobsen
65’ 2-0 Nicklas Helenius (straffe)

Advarsler:
25' Patrick Banggaard, FCM
39' Thomas Enevoldsen, AaB
64’ Francis Dickoh, FCM
72’ Morten ‘Duncan’ Rasmussen, FCM
80‘ Paul Onuachu, FCM

Holdopstillinger (Udskiftninger):
AaB: 1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Kenneth Emil Petersen, 7 Thomas Enevoldsen (73’ Mathias Wichmann), 9 Thomas Augustinussen, 18 Anders K. Jacobsen, 21 Kasper Risgård, 25 Frederik Børsting (79‘ Andreas Bruhn), 26 Rasmus Thelander, 33 Lukas Spalvis (62’ Nicklas Helenius).
Bænk: 22 Carsten Christensen, 11 Nicklas Helenius, 14 Mathias Wichmann, 16 Mathias Thrane, 28 Viktor Ahlmann, 30 Andreas Bruhn, 32 Kasper Pedersen.

FCM: 14 Jakob Haugaard, 3 Tim Sparv, 9 Morten 'Duncan' Rasmussen, 15 Jesper Lauridsen, 20 Francis Dickoh, 26 Patrick Banggaard, 27 Pione Sisto, 32 Kristian Bach Bak (16' André Rømer), 36 Rilwan Hassan (63‘ Jakob Poulsen), 43 Izunna Uzochukwu (74‘ Paul Onuachu), 44 Sylvester Igboun.
Bænk: 1 Lasse Heinze, 7 Jakob Poulsen, 8 Petter Andersson, 28 André Rømer, 33 Paul Onuachu, 35 Frederik Møller, 40 Musefiu Ashiru

Dommer:
Jens Maae

Tilskuere:
7.543