20.07.2014, 19:24 | Af: Administrator

Nigerianske kasser nedlagde Brøndby

Rilwan Hassan scorede et regulært drømmemål, og Paul Onuachu scorede sit første mål, da FCM slog Brøndby med 3-1.

Blot en uge efter VM-finalen i Brasilien, hvor de tyske stjerner slog Argentinas ditto, var der igen Superliga-bold på programmet for FC Midtjylland og Brøndby IF. Selv om rammerne ikke helt var som på det legendariske Maracanã, så var der knap 10.000 besøgende på MCH Arena, der dannede ramme om de to klubbers første runde af sæsonen 14/15. Og trods sommervarmen denne søndag aften, så var der bestemt tryk på lægterne.

FC Midtjylland havde et par nye, om end velkendte, ansigter med blandt de startende 11. Jakob Haugaard var ny i buret efter Jonas Lössls franske skifte, mens Jesper Lauridsen passede venstre back, efter Jesper Juelsgård var taget samme vej. Finske Tim Sparv, der er kommet til fra Greuther Fürth, var med på bænken.

Kampen åbnede med chancer til både Simon Makienok og Petter Andersson, og generelt var holdene ganske angrebslystne i første halvleg. Svenske Andersson nåede dog ikke at markere sig meget yderligere, før han måtte lade sig udskifte med Rilwan Hassan. Nigerianeren skulle til gengæld markere sig gevaldigt 20 minutter senere.

Hjemmeholdet var mest toneangivende, hvilket udmøntede sig i muligheder til både Morten ’Duncan’ og Pione Sisto. Særligt den unge offensivspiller fra Tjørring drev gæk med de blå-gule spillere, og han havde da også en finger med i spillet, da hjemmeholdet fortjent bragte sig i front efter 40 minutter. Sisto lagde bolden af til Rilwan Hassan, der løftede bolden til rette for sig selv og halvflugtede den i en stor bue over i fjerneste målhjørne. Et imponerende mål fra omtrent 25 meter, og midtjyderne kunne gå til pause med en føring på 1-0 i sæsonpræmieren.

Kort inde i anden halvleg var Pione Sisto så ikke langt fra selv at komme på tavlen. Christian Nørgaard begik frispark lige uden for feltet, og FCM’s nummer 27 sendte bolden lige uden om sammenføjningen. Også Sylvester Igboun var ikke langt fra, da han trak ind i banen og afsluttede, men Lukas Hradecky diskede op med en fremragende enhåndsparade.

Hradecky var – desværre for hjemmeholdet – klar med endnu flere stærke parader, og et stærkt skud fra Izunna Uzochukwu blev afvist med en lige så stærk redning.

Til gengæld kunne han ikke afvise Morten ’Duncan’ Rasmussen, da Sylvester Igboun satte ham flot op. Med et fladt spark lagde den tidligere Brøndby-angriber bolden sikkert ind ved fjerneste hjørne, og så stod der 2-0 til FC Midtjylland.

Det lignede så småt en tidlig afgørelse mod et Brøndby-hold, der ikke havde præsteret at være for alvor truende over for Jakob Haugaards mål, men ud af det blå skabte altid farlige Simon Makienok nyt liv med en hurtig reducering.

Umiddelbart inden havde FCM’erne sat nytilkomne Tim Sparv i aktion, og den høje finne markerede sig med sikker boldomgang og godt overblik. Det var kærkomment i en periode, hvor brøndbyerne lugtede blod og pressede på for point.

Det var dog en anden høj spiller, nemlig tårnhøje Paul Onuachu, der i en lettere nervøs slutfase kunne lukke til midtjysk fordel. Indskifteren kæmpede sig til bolden i to omgange helt inde foran mål, og så kunne han trille den over stregen bag en liggende Hradecky. Nigerianeren har leveret stærkt i sæsonforberedelsen, og det kunne han altså krone med sit første Superliga-mål for FC Midtjylland.

FCM’erne lægger sig med 3-1-sejren på Superligaens top, da holdet foreløbig har den bedste målscore.

KAMPFAKTA:

Superligaen, runde 1: FC Midtjylland - Brøndby IF 3-1 (1-0)

39’ 1-0 Rilwan Hassan, 64’ 2-0 Morten ’Duncan’ Rasmussen, 68‘ 2-1 Simon Makienok, 86’ 3-1 Paul Onuachu

Advarsler: 56’ Patrick Banggaard (FCM) - 47’ Christian Nørgaard, 59’ Fredrik Semb Berge, 78’ Simon Makienok, 84’ Lebogang Phiri (BIF)

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM: 14 Jakob Haugaard, 7 Jakob Poulsen, 8 Petter Andersson (20’ Rilwan Hassan (65’ Tim Sparv)), 9 Morten 'Duncan' Rasmussen, 15 Jesper Lauridsen, 20 Francis Dickoh, 26 Patrick Banggaard, 27 Pione Sisto, 32 Kristian Bach Bak, 43 Izunna Uzochukwu (82’ Paul Onuachu), 44 Sylvester Igboun.
Brøndby: 1 Lukas Hradecky, 3 Fredrik Semb Berge, 5 Martin Albrechtsen, 6 Martin Ørnskov, 7 Thomas Kahlenberg, 8 Alexander Szymanowski (65’ Ferhan Hasani), 9 Simon Makienok, 10 José Ariel Nuñez (79’ Mikkel Thygesen), 12 Frederik Holst, 17 Riza Durmisi, 19 Christian Nørgaard (69’ Lebogang Phiri).

Dommer: Michael Tykgaard

Tilskuere: 9.548 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller: Pione Sisto