18.08.2014, 10:52 | Af: Administrator

Bak ude i seks uger

Et delvist overrevet ledbånd koster Kristian Bach Bak en pause på seks uger.

Kristian Bach Bak måtte i fredagens 2-1-sejr over FC København bæres fra banen efter at være blevet torpederet af FCK-keeper Stephan Andersen i en situation, som gav midtjysk straffespark. Forinden havde FCM-kaptajnen headet ulvene foran 1-0.

Mandag morgen blev Kristian Bach Bak scannet, og resultatet af den scanning viser et delvist overrevet ledbånd i knæet. Det betyder en kamppause på seks uger for anføreren.

- Selve meldingen kunne have været værre. Jeg er lettet over, at det ikke er korsbåndet, siger Kristian Bach Bak.

Selv om det ikke kostede korsbåndet, så betyder ledbåndsskaden et farvel til de to afgørende playoff-kampe mod Panathinaikos.

- Det er rigtig træls at misse de to kampe mod Panathinaikos. Det er nogle store oplevelser, der venter, og to vigtige kampe, som jeg gerne ville have været med i.

- Vi har mere end nogensinde tidligere en god chance for at lave et godt resultat med vores stærke trup og med det niveau, vi har vist. Vi står godt rustet til internationale kampe, mener anføreren.

Han ærgrer sig over ikke at kunne bidrage på banen.

- Men på den anden side har vi så bred en trup, så jeg er ikke så nervøs for gutterne. Jeg ville være mere nervøs, hvis det var for to år siden. Der er så mange om buddet, så jeg er tryg ved, at vi nok skal klare den. Men for min egen regning er jeg træt af ikke at være med, for det er nogle store kampe mod Panathinaikos, siger Kristian Bach Bak.

Han bebrejder ikke Stephan Andersen den voldsomme tackling, som FCK-keeperen satte ind i slutminutterne af opgøret i Parken. Men han undrer sig over, at Andersen end ikke var forbi med en undskyldning efter opgøret, som det er normal kutyme.

- Jeg er også selv en spiller, der går til den, og jeg bebrejder ikke Stephan Andersen for tacklingen, men det undrer mig, at han slet ikke på noget tidspunkt kommer hen til mig. Det er en mærkelig opførelse, men som han selv siger, så mener han, at det er mig selv, der søger kontakten, siger Kristian Bach Bak med smil på læben.

Nu venter der FCM-kaptajnen en genoptræningsperiode, når hævelsen har lagt sig, fortæller fysioterapeut i FC Midtjylland Nicklas Falkesgaard Pedersen

- Nu skal ledbåndet have ro, indtil hævelsen og de værste symptomer aftager, og derefter kan vi stille og roligt begynde at træne knæet op igen, siger fysioterapeuten.

FC Midtjylland møder på udebane Panathinaikos på torsdag, mens der er returkamp torsdag den 28. august på MCH Arena.

Foto: fo2oj1.dk